3 évnél régebbi cikk

Kormányzati Tájékoztatási Központ: december 11-ig érvényesek a hatályban lévő korlátozó intézkedések
Kormányzati Tájékoztatási Központ: december 11-ig érvényesek a hatályban lévő korlátozó intézkedések

A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak.

Ahogy korábban a Privátbankár.hu nyomán megírtuk, a Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány több rendeletet a rendkívüli jogrendről szóló törvényhez (2020. évi CIX. törvény) kötött. A november 10-én kihirdetett, majd 11-től hatályba lépő törvény elvileg 90 napig hatályos, így a tegnap esti döntéssel a járványügyi intézkedések érvénye úgy tűnik, hogy meghosszabbodhat február 8-ig.

Fontos megjegyezni, hogy bár első olvasatra úgy tűnhet, mintha hosszabbítana a kormány, eddig egyáltalán nem erről volt szó, hanem sokkal inkább arról, hogy 30 nap után döntenek majd a korlátozások feloldásáról. Így valószínűbbnek tartjuk, hogy a rendelet keretében a jogi szövegek és hatálybalépések összefésülése történt - írja a portál.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ gyorsan reagált a hírekre:

"A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig. Arra kérjük a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket azonnal korrigálják!"

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek