Cloudy5 °C
2020. december 4. péntek Barbara, Borbála
Menü
Házhozszállítás

Mikor lesz újra jelzőlámpa a Budai út és Lomnici utca kereszteződésében?

Mikor lesz újra jelzőlámpa a Budai út és Lomnici utca kereszteződésében?
A baleset október 7-én hajnalban történt (Fotó: katasztrofavedelem.hu)

Október elején egy kisteherautó hajtott bele úgy a Budai út és Lomnici utca kereszteződésében lévő jelzőlámpaoszlopba, hogy az javíthatatlanul megrongálódott. Azóta nincs lámpás forgalmi irányítás a csomópontban.

Az üdítőket és szeszes italt szállító kisteherautó még október 7-én, hajnalban sodródott le az útról, és ütközött neki a jelzőlámpa oszlopának olyan erővel és sebességgel, hogy még a jelzőlámpák is leszakadtak, a felső tagot pedig azonnal le kellett vágniuk a szakembereknek. A kereszteződésben azóta nincs jelzőlámpás forgalmi irányítás.

"A jelzőlámpaoszlop az alapozással együtt megsérült olyan mértékben, hogy az egészet el kell bontani és nulláról újraépíteni. A feladat összetett, mivel a betápláló áramvezetékek is megsérültek" - mondta el Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatóságának igazgatója.

Az jelzőlámpaoszlop újjáépítésébe így az E.ON Zrt. mellett külső vállalkozót is be kellett vonnia a Magyar Közútnak.

"A közbeszerzési eljárást már lefolytattuk és a vállalkozót is kiválasztottuk. A munkálatok november végével indulhatnak meg, és december közepén várható, hogy újra üzembe tudjuk helyezni a jelzőlámpákat a Budai út és Lomnici utca kereszteződésében" - emelte ki Molnár István.  

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár