3 évnél régebbi cikk

A koronavírus elleni oltás megjelenését követően pöröghet fel újra a turizmus - csak győzzünk fizetni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
A koronavírus elleni oltás megjelenését követően pöröghet fel újra a turizmus - csak győzzünk fizetni

A koronavírus elleni védőoltás megjelenésével a szakemberek szerint jövőre valódi utazási boom jöhet, bár jelenleg úgy tűnik, rendesen a zsebünkbe kell majd nyúlni, ha nyaralni, kirándulni, hétvégézni vágyunk.

A szakemberek szerint előreláthatólag tavasszal visszatér az utazási kedv, de jellemzően egyelőre csak belföldre és a közeli országokba indulnak majd a turisták. A jelenlegi állás szerint, hamarosan elérhetővé válik a koronavírus elleni védőoltás, és ezzel együtt a remény is felcsillanhat arra, hogy visszatér az élet a normális kerékvágásba.

Ahogy a tavaszi korlátozást követően beindult nyáron a turizmus, szakemberek szerint jövőre igazi dömpingre lehet számítani, ám az árak emelkedése mellett.

Az általunk megkérdezett utazási irodák bevétele jelentősen megcsappant, de sikerült életben maradniuk sok más városi irodával ellentétben. Az egyik utazásszervező azt mondja, már most több érdeklődés, sőt foglalás is van a jövő évre. Grosz Pálma szerint leginkább a belföldi utazásokat és a környező országokat választják majd, és kevesebben ülnek repülőre.

„A rövidebb, egynapos, kétnapos, négynapos, közelebbi úti célokra és utakra komoly az igény, talán egy kis változás abban lesz, hogy kevesebben fognak repülőre szállni, és a tengeren túli helyszínek azok, amik iránt talán egy picit megcsappan az érdeklődés” - mondta el Grosz Pálma, a Grosz Utazás kft.-től.

Fehérvár Travel Utazási Irodánál is készülnek a következő évre, már elkészült a katalógus. Ribi Péter ügyvezető igazgató azt mondja, egyelőre óvatosabban szervezik az utakat, tavaszra kevesebbet, nyárra többet, az őszi időszakra pedig ugyanannyit, mint amennyit normál időszakban.

„Külföldre gyakorlatilag megtartjuk azt a záró alapot, ami eddig volt, és bízunk benne, hogy javul a helyzet. Ha nem, akkor majd le kell mondanunk a csoportokat. Belföldi viszonylatban viszont bővítünk, így az Északi-középhegységbe többféle utazást próbálunk szervezni, a Zempléni-hegységbe, Nyugat-Magyarországra, Balaton-felvidékre, Bakony-hegység környékére és Dél-Magyarországra különböző, 4-5 napos kirándulásokat próbálunk majd szervezni” - emelte ki Ribi Péter, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója.

Ribi Péter hozzátette: a forint gyengülése miatt áremelkedésre is lehet számítani, de ennek ellenére már most vannak egzotikus foglalások is a következő a 2021-es év elejére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek