Partly cloudy25 °C
2021. május 11. kedd Ferenc
Menü
Házhozszállítás

Fejér megyében több helyen változott a sebességhatár - mutatjuk, hol mehettek lassabban és gyorsabban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020-ban is folyamatosan figyelte a hazai utakon való közlekedést, így a balesetek gyakorisága és a rossz minőségű utak miatt számos esetben lassította, de olyan is előfordult, hogy rendőrségi kérésre gyorsította a forgalmat. Az idei esztendőben eddig 23 útszakaszon csökkent és mindössze 4 helyen növekedett a sebességhatár, ám további változások várhatóan az év végéig.

2020-ban eddig 27 különböző útszakaszon módosította a járművek megengedett maximális sebességét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - derül ki a Vezess által kikért adatokból.

A beavatkozások főleg lokális jellegűek, az érintett szakaszok hosszúsága igencsak eltérő, és akadnak köztük ideiglenes módosítások is. A változtatásokat főként üzemeltetési tapasztalatok, illetve lakossági és önkormányzati kezdeményezések, de találni köztük rendőrségi bejelentést is.

Ezek eredményeképpen a magyarországi utakon 27 módosításból 23 alkalommal csökkentették a sebességet, és 4 helyre helyeztek ki gyorsabb haladást engedélyező táblák.

Itt csökkent a sebességhatár Fejér megyében:

  • A 7-es főúton az Őrház utca 53-as kilométerénél mindkét oldalon 60 km/h az új megengedett maximális sebesség, ami a már meglévő sebességkorlátozott szakasz bővítése. Ezt a módosítást Gárdony önkormányzata kérte, mivel a városgazdálkodási vállalata az ügyfélszolgálattal együtt ide költözött. Az Őrház utca és a 7-es főút kereszteződése egyszerű útcsatlakozás, lakott területen kívül.

Fejér megyében is több helyen változtak a sebességhatárok

  • 811-es főút 7-es kilométerénél lévő vasúti átjáró burkolatának tönkremenetele miatt 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

Fejér megyében is több helyen változtak a sebességhatárok

Itt növekedett a sebességhatár Fejér megyében:

  • A 7-es főúton a 78-as kilométer mindkét oldalán az eddigi 50-es táblákat 70-esekre cserélték. Ez a hely a 8-as főút felett haladó felüljáró, Székesfehérvár emmarózai csomópontja. A baleseti adatok nem indokolták az 50 km/h-t, de az íves vonalvezetés miatt 70-nél többet sem. Itt a rendőrség kezdeményezte az emelést.

Fejér megyében is több helyen változtak a sebességhatárok

  • Megszűnt Mórnál az üzemen kívüli Mór-Pusztavám vasútvonal vasúti átjárója, ezért vége a korábbi 60-40 km/h-s korlátozásnak, az új rend szerint a 90-es, általános lakott területen kívüli sebességhatár érvényes.

Fejér megyében is több helyen változtak a sebességhatárok

Amúgy az elmúlt években sokkal több helyen csökkent, mint növekedett a sebességhatár. 2018 eleje és 2019 közepe között összesen 29 útszakaszon lassult és mindössze 2 helyen gyorsult a forgalom.

(Forrás: Vezess.hu)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár