Partly cloudy23 °C
2021. május 10. hétfő Ármin
Menü
Házhozszállítás

Idén is adományoztak a fehérvári kosarasok és kézisek a rászoruló családoknak

A hagyományoknak megfelelően idén is összefogott az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata és a Fehérvár KC női kézilabdacsapata, hogy karácsony közeledtével megajándékozza a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjait. A kezdeményezéshez most is csatlakozott a Székesfehérvári Önkormányzat, a PatikaPlus Gyógyszertárak és a Lakeside Hotel.

Évek óta összegyűlnek december elején az Alba Regia Sportcsarnok aulájában a kosár- és a kézilabdacsapat tagjai, vezetői, valamint a támogatók – Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselő, a PatikaPlus Gyógyszertárak és a Lakeside Hotel –, hogy a Szegényeket Támogató Alapítvány 50 rászoruló családjának ajándékokat adjanak át az adventi időszakra és a karácsonyra hangolódva.

Minden évben adományok várják az Alba Regia Sportcsarnok aulájában a SZETA támogatottjait (Fotó: Simon Erika)
Minden évben adományok várják az Alba Regia Sportcsarnok aulájában a SZETA támogatottjait (Fotó: Simon Erika)

Az adományozók idén is folytatták e szép hagyományt, mely kilenc éve tart már. Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatot Vojvoda Dávid és Lukács Norbert képviselte, az Alba Fehérvár KC nő kézilabdacsapat részéről pedig Boldizsár Bianka volt jelen az eseményen, amit Horváth Éva moderált.  

Az adományozó csapatok képviseletében: Boldizsár Bianka, Vojvoda Dávid és Lukács Norbert  (Fotó: Simon Erika)
Az adományozó csapatok képviseletében: Boldizsár Bianka, Vojvoda Dávid és Lukács Norbert (Fotó: Simon Erika)

Hosszú évek hagyományát törte ketté ez a vírus idén” – mondta a sajtó képviselőinek Zugor Zsuzsanna, a SZETA elnöke – „A húsvéti adományosztás sajnos elmaradt, ám a partnereinkkel úgy döntöttünk, hogy mindenképpen megtartjuk a karácsonyi ajándékozást, ha nem is olyan keretek között, mint ahogyan szoktuk, hanem rendhagyó módon.”

 Zugor Zsuzsanna, Temesvári Márta, Deák Lajosné, Horváth Éva, Viza Attila a sajtótájékoztatón (Fotó: Simon Erika)
Zugor Zsuzsanna, Temesvári Márta, Deák Lajosné, Horváth Éva, Viza Attila a sajtótájékoztatón (Fotó: Simon Erika)

A járványügyi előírások miatt ugyan az átadáson nem vehettek részt személyesen a rászoruló családok, ám így is nagy meglepetésben lesz részük!

„Mindig próbáltunk arra törekedni, hogy az embereknek olyan dolgokat vásároljunk, amelyeknek kimondottan örülnek azok, akik megkapják” – árulta el Deák Lajosné – „Annak fényében válogattuk össze az élelmiszereket, hogy azokból a családok el tudjanak készíteni közösen egy ebédet vagy vacsorát az ünnep alkalmából, a gyerekeknek pedig édességekkel kedveskedtünk. Nagyon jó látni, hogy sok fiatal sportoló, akik a mai fiatalság példaképei lehetnek, önzetlenül segítik hátrányos helyzetű embertársainkat. Úgy gondolom, hogy akármilyen helyzet is van a világban, a szegényeket mindenképpen támogatnunk kell!”

 (Fotó: Simon Erika)
(Fotó: Simon Erika)

Az alapvető élelmiszereket, gyümölcsöket, kalácsot, édességeket tartalmazó csomagokba a PatikaPlus Gyógyszertárak jóvoltából idén is kerültek olyan ajándékok, melyeknek igen nagy hasznát veszik a gyerekek és a felnőttek egyaránt!

A gyógyszertárlánc minden évben gumicukor-vitaminokkal lepi meg a fiatalokat, hogy ne csak finom legyen az ajándék, hanem egészséges is. Idén a vírushelyzetre való tekintettel a 150 doboz gumicukor-vitamin mellé 260 db mosható arcmaszkot és 100 db kézfertőtlenítőt is felajánlott a cég, hogy ily’ módon járuljon hozzá a családok egészségének megőrzéséhez.

A PatikaPlus Gyógyszertárak jóvoltából gumicukor-vitaminokat, kézfertőtlenítőket és mosható arcmaszkokat is kapnak a családok (Fotó: Simon Erika)
A PatikaPlus Gyógyszertárak jóvoltából gumicukor-vitaminokat, kézfertőtlenítőket és mosható arcmaszkokat is kapnak a családok (Fotó: Simon Erika)

Az adományokat napokon belül, de legkésőbb a jövő héten kapják meg a családok. Lesznek, akik Deák Lajosnétól és Viza Attilától személyesen vehetik át az ajándékokat, a többiekhez pedig önkéntesek fognak ellátogatni.

Mindenki nézzen körbe a környezetében, és lehetőségeihez mérten támogassa azokat, akiknek erre szükségük van!” – biztat mindenkit ezúton is Viza Attila.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár