3 évnél régebbi cikk

Meddig kell feladni a csomagot Postán, hogy megérkezzen karácsonyig?
Meddig kell feladni a csomagot Postán, hogy megérkezzen karácsonyig?

Az elmúlt években is csomagdömping volt, idén pedig már novemberben is minden eddiginél nagyobb forgalmat bonyolított a Magyar Posta.

A Posta adatai szerint a 2020. novemberi belföldi csomagforgalom közel 30 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. A fokozott forgalom – a tapasztalatok szerint - karácsonyig kitart - írja a posta.hu.

Az évről évre erősebb karácsonyi szezon mellett idén forgalomnövelő tényező maga a járvány is.

A pandémia mostani, második hulláma is adott egy lökést az online kereskedelemnek, csakúgy, mint tavasszal, hiszen adataik szerint, november második felétől átlagban kétszer akkora volt a beérkező csomagmennyiség, mint egy nyári napon jellemző.

A Posta azt javasolja az ügyfeleknek, hogy ne halogassák a csomagfeladást feladást az utolsó napokra.

A legbiztosabb, ha december 18-ig Postára kerül a csomag, ebben az esetben jó eséllyel az ünnep előtt megérkezik a címzetthez.

Varga János, a Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója szerint a következő hetekben a megnövekedett online rendelések miatt még inkább érdemes figyelni arra, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont a rendelésre, amikor garantálják a csomag karácsony előtti érkezését.

Piackutatásokból az derül ki, hogy az online leginkább műszaki cikkeket, ruházati termékeket és informatikai eszközöket vásárolunk. Ugyanakkor a Posta tapasztalatai azt mutatják, idén a szokásos sláger termékek, mint például a tévé, a notebook, a mobiltelefon, mellé kiemelkedő volumenekkel csatlakozott a porszívó, a kozmetikai termékek, a sporteszközök, az étrendkiegészítők és a vitaminok.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek