3 évnél régebbi cikk

Bad Bunny volt a leghallgatottabb előadó 2020-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube.com
Bad Bunny volt a leghallgatottabb előadó 2020-ban

A Spotify idén is elkészítette a legtöbbet hallgatott előadók és dalok listáját. Az előadók között Bad Bunny volt a legnépszerűbb, míg a leghallgatottabb dalnak The Weeknd nótája, a Blinding Lights bizonyult.

A legnépszerűbb zenei streaming szolgáltató egy kicsit korán, már az esztendő vége előtt majd egy hónappal kiadta a 2020 leghallgatottabb zenéit és előadóit bemutató listáját. Így azért marad egy kis kesernyés utóíz az emberben, hiszen igazából ez nem az év, hanem az év 11 hónapjának sikerlistája. Na, de ne keressünk a kákán is csomót: nézzük, kik voltak 2020 legtöbbet hallgatott előadói!

Ha már ennél a kategóriánál járunk, a leghallgatottabb előadónak Puerto Rico nemzeti büszkesége, a rapper Bad Bunny bizonyult. Nem is akármilyen számokkal: a 26 éves előadó dalait összesen 8,3 milliárd alkalommal indították el a felhasználók, ezzel toronymagasan rávert a tavalyi győztes Post Malone rekordjára, aki 2019-ben több mint 6,5 milliárd streameléssel állított fel új rekordot.

Idén Post Malone a dobogóra sem fért fel, Bad Bunny mögött Drake és J Balvin zárt. Bad Bunny sikerét leginkább a mennyiség hozta meg, ugyanis a legnépszerűbb, vagyis a legtöbbször streamelt dalok listáján egyik nótája sincs dobogón.

A zenék között ugyanis The Weeknd nyert a Blinding Lights című dalával, amelyet 1,6 milliárd alkalommal indítottak el a felhasználók világszerte. A második helyen a Tones And I és a Dance Monkey, a harmadikon pedig Roddy Ricch The Box című száma végzett.

A legnépszerűbb albumok között is elhódított egy elsőséget Bad Bunny, akinek YHLQMDLG című anyaga lett a legtöbbször streamelt album, míg a legnépszerűbb női előadónak Billie Eilish bizonyult.

Érdemes rákukkantani a Spotify örökranglistáira is. A szolgáltatás történetében a legtöbb streamelt dallal Drake büszkélkedhet, 222 nótáját majdnem 35 milliárdszor (egészen pontosan 34 961 297 725 alkalommal) játszották le. Mögötte a második helyen Ed Sheeran, a harmadik helyen pedig Post Malone áll. Minden idők legtöbbet lejátszott zenéjét pedig Ed Sheeran mondhatja magáénak, a Shape Of You közel 2,7 milliárd lejátszásnál jár.

A végén pedig halkan jegyezzük meg, 2019. december 24-én Mariah Carey örökbecsű karácsonyi klasszikusa, az 1994-ben kiadott All I Want For Christmas egy nap alatt 12 028 987 lejátszást generált, ezzel az egy nap alatti lejátszások kategóriájában abszolút rekorder lett.

Ugyanezen a napon a Wham! és a Last Christmas 10 069 590 lejátszásig jutott, érdeklődve várjuk, hogy valamelyik klasszikus vajon megdönti-e saját rekordját idén karácsonykor.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek