3 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: december 11-től kezdik kézbesíteni a nyugdíjasoknak a levelet, melyben regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra
Kormányinfó: december 11-től kezdik kézbesíteni a nyugdíjasoknak a levelet, melyben regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra

Még nem vagyunk túl a járvány csúcspontján, de lassan mintha csökkenne a fertőzések száma. A nyugdíjasok holnaptól megkapják a levelet, melyben regisztrálhatnak az oltásra.

Még nem telt el elég idő, hogy azt mondhassuk, hogy a csúcsponton túl vagyunk, de az elmúlt napokban lassan mintha csökkenne fertőzések száma - fogalmazta meg a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Hozzátette: az Európai Unió mind az öt oltási projektjében részt vesz Magyarország, valamint az oroszokkal a Sputnik 2 oltóanyag tesztelésében is. A kínai oltóanyag tesztelése most fejeződik ben.

Szerinte bízhatunk benne, hogy év végén, jövő év elején valamilyen számban már érkezhet oltóanyag az országba. 

Hangsúlyozta, hogy mindenki eldöntheti, hogy az adott oltóanyagot be kívánja-e adatni. Az oltási tervet az Operatív Törzs készíti el, mindenképpen az egészségügyi dolgozók és az idősebb korosztály élveznek elsőbbséget. 

"A holnapi nappal (december 11.) a nyugdíjasok számára elkezdődik a kézbesítése a leveleknek, melyek visszaküldésével papír alapon is regisztrálhatnak az oltásra." - ismertette a miniszter. 

Fontosnak tartotta kiemelni: mivel nem létezik egységes állami nyilvántartás arról, hogy ki lenne az egészségi állapota miatt soron kívül jogosult a koronavírus elleni oltásra, ezért fontos, hogy regisztráljunk a   vakcinainfo.gov.hu-n.

Borítókép: MTVA
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek