Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Kormányinfó: december 11-től kezdik kézbesíteni a nyugdíjasoknak a levelet, melyben regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra

Még nem vagyunk túl a járvány csúcspontján, de lassan mintha csökkenne a fertőzések száma. A nyugdíjasok holnaptól megkapják a levelet, melyben regisztrálhatnak az oltásra.

Még nem telt el elég idő, hogy azt mondhassuk, hogy a csúcsponton túl vagyunk, de az elmúlt napokban lassan mintha csökkenne fertőzések száma - fogalmazta meg a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Hozzátette: az Európai Unió mind az öt oltási projektjében részt vesz Magyarország, valamint az oroszokkal a Sputnik 2 oltóanyag tesztelésében is. A kínai oltóanyag tesztelése most fejeződik ben.

Szerinte bízhatunk benne, hogy év végén, jövő év elején valamilyen számban már érkezhet oltóanyag az országba. 

Hangsúlyozta, hogy mindenki eldöntheti, hogy az adott oltóanyagot be kívánja-e adatni. Az oltási tervet az Operatív Törzs készíti el, mindenképpen az egészségügyi dolgozók és az idősebb korosztály élveznek elsőbbséget. 

"A holnapi nappal (december 11.) a nyugdíjasok számára elkezdődik a kézbesítése a leveleknek, melyek visszaküldésével papír alapon is regisztrálhatnak az oltásra." - ismertette a miniszter. 

Fontosnak tartotta kiemelni: mivel nem létezik egységes állami nyilvántartás arról, hogy ki lenne az egészségi állapota miatt soron kívül jogosult a koronavírus elleni oltásra, ezért fontos, hogy regisztráljunk a   vakcinainfo.gov.hu-n.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán