Partly cloudy-1 °C
2021. január 16. szombat Gusztáv
Menü
Házhozszállítás

Több száz milliós fejlesztés az Arconic-Köfémnél

Az Arconic-Köfém 860 millió forintos kutatás-fejlesztési programot indított. A cél, egy nagy teljesítőképességű, többrétegű, a jövő piaci igényeit kielégítő hengerelt alumínium termékeket gyártása.

Az Arconic-Köfém programja egy olyan többrétegű, hengerelt alumínium ötvözet gyártását teszi lehetővé, melyre eddig nem volt példa. A kutatás-fejlesztés eredményeként kidolgoznak egy olyan eljárást, melyre az eddig széles körben használt technológia korlátai feloldhatók és új ötvözetek lesznek társíthatók. Az újítás a cég tájékoztatása szerint alkalmazkodik a megváltozott piaci igényekhez, mivel jelenleg nincs olyan gyártástechnológia, amely lefedné azt.

A vállalat 860 millió forintot fordít erre a kutatás-fejlesztési programra, melyből négyszáz millió forint állami támogatás a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból kapják.

A fejlesztés a tervek szerint három év alatt valósul meg. Az Arconic szerint a kutatás-fejlesztési munka eredményeként jelentős versenyelőnyre tehetnek szert és tovább növelhetik termelési kapacitásaikat.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár