3 évnél régebbi cikk

52 új parkolóhellyel bővült a fehérvári kórház területe, jövőre felújítják az intézmény légtechnikáját
52 új parkolóhellyel bővült a fehérvári kórház területe, jövőre felújítják az intézmény légtechnikáját

Átadták a Hunyadi utcai Rendelőintézet melletti, újonnan elkészült, 52 férőhelyes parkolót. Emellett bejelentették, hogy teljes egészében kicserélik, felújítják a Fejér megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház hotel, szakambulancia, belgyógyászat és diagnosztika épületeinek légtechnikáját.

December 18-án, pénteken délután került sor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Hunyadi utcai Rendelőintézete melletti, újonnan elkészült, 52 férőhelyes parkoló és szervizút átadására, amely a Modern Városok Program keretében valósult meg.

"Köszönöm a kormányzatnak, hogy a Modern Városok Program keretében a kórházfejlesztés abszolút prioritást élvez, és azt is, hogy sikerült egy adminisztrációs terhet túllépni akkor, amikor előre tudtuk hozni a parkolók építését. Ennek a második ütemét tudjuk, 52 férőhelyes parkolóval átadni. Az elmúlt években több mint 700 parkolót létesítettünk a kórház környékén" - nyilatkozta Cser-Palkovics András polgármester.

A parkoló átadóján Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője azt is bejelentette, hogy kicserélik, felújítják a Fejér megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház hotel, ambulancia és diagnosztikai épületének légtechnikáját: "Az az örömteli hír, hogy sikerült ezt a fejlesztést is leválasztanunk az építkezésről, tehát nem kell vele megvárni az építkezés közbeszerzését, hanem a beruházási ügynökség a kórház által elvégzett előmunkálatok és elkészített anyagok segítségével januárban ki tudja írni ezt a közbeszerzést, és bízunk benne, hogy sikeres lesz, így a kivitelezés is sokkal előbb befejeződhet, mint az építkezés vége."

A légtechnikai fejlesztése is a Modern Városok Program keretében, mintegy 1 milliárd forintból fog megvalósulni, a tervek szerint 2021-ben. 

"A légtechnika tekintetében egy nagyot tudunk előrelépni, hiszen ez a kórház számos részlegét érinti. Az eszközök elavultak, nem bírták már a terhelést, így nagy öröm, hogy ezt most meg lehet oldani. Köszönöm a kormányzatnak, hogy engedte külön venni az építkezéstől, így jóval gyorsabban tud ez a beruházás megvalósulni" - egészítette ki Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András továbbá gratulált Bucsi Lászlónak, aki pénteken vehette át hivatalos, főigazgatói kinevezését Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek