3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: 2021. júliusig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, újabb támogatásról döntöttek a családoknak
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor: 2021. júliusig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, újabb támogatásról döntöttek a családoknak

Újabb intézkedéseket jelentettek be a gazdaságvédelmi akcióterv keretében.

Orbán Viktor miniszterelnök a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőségével tárgyalt szombat délelőtt a Karmelita kolostorban a gazdasági akcióterv új elemeinek előkészítését célzó konzultációsorozat keretében.

A családok és a vállalkozások érdekében a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett  - adta hírül Faceboook-oldalán Orbán Viktor. 

A döntések a következők: 

A családok és a vállalkozások hitel visszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, 2021. július 1-jéig meghosszabbítják, a hosszabbítás automatikus, teendője nincs az érintetteknek

A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is.a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztették a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is. 

A kis- és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik.

A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig egyenként tekintik át. 

A gyereket nevelő és gyereket váró családokat pedig hatmillió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből három millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek