3 évnél régebbi cikk

Fehérváron nem lesz éjféli mise idén karácsonykor
·Hírekkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Fehérváron nem lesz éjféli mise idén karácsonykor
·Hírekkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

A tapasztalatok alapján olyan sokan jelennének meg a templomokban, ami lehetetlenné tenné a járványügyi szabályok betartását, és fokozottan növelné a fertőzés veszélyét.

Az aktuális járványügyi helyzetet és a kormány mai döntését figyelembe véve a Székesfehérvári Egyházmegye azt a döntést hozta,

hogy Székesfehérváron nem tartják meg a hagyományos karácsonyi éjféli misét.


A kormány döntése értelmében, életben maradnak a tilalmak és korlátozások: mindenkit arra kérnek, hogy az ilyenkor szokásos utazásokat most halassza el, a lehető legszűkebb körben ünnepelje idén a karácsonyt!

December 24-én a fehérvári templomokban Vigília (előesti) szentmisét tartanak, december 25-én (és az azt követő napokban) pedig ünnepi miserend szerint történik a szentmisék bemutatása. Ez lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy a megfelelő biztonsági szabályok betartásával részt tudjon venni karácsonyi szentmisén.

A Székesfehérvári Egyházmegye fokozottan felhívja a figyelmet, hogy mindazok, akik betegnek érzik magukat, valamilyen betegségre utaló tüneteket mutatnak (láz, köhögés stb.) ne jöjjenek a szentmisékre!

Akik idős koruk, krónikus betegségük vagy egyéb okok miatt egészségüket veszélyeztetve látják a templomi szertartásokon, azok a nagy számban megtalálható online közvetítéseken keresztül kapcsolódhatnak be a karácsony megünneplésébe.

A Székesfehérvári Egyházmegye valamennyi plébániája számára – a fenti szempontokat figyelembe véve – megfontolásra ajánlják a székvárosban hozott döntés követését.

Borítókép: Tornyai Gábor Facebook-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek