3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: ismét 100 alatt az új fertőzöttek száma Fejér megyében
Koronavírus: ismét 100 alatt az új fertőzöttek száma Fejér megyében

Tegnap óta 2141 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 92-en Fejér megyeiek. Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg.

2141 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 305 130 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8282 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 102 962 fő, az aktív fertőzöttek száma 193 886 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 22%-a budapesti. 7 097 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 517-en vannak lélegeztetőgépen.

Fejérben 92 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 10833 beteget találtak megyénkben a járvány kezdete óta.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél.

Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása  érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. 

karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek