Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Negyedéves pihenő után lép pályára az Alba FKC

Negyedéves pihenő után lép pályára az Alba FKC
Szeptember vége óta nem játszott bajnokit az Alba FKC, most a Kisvárda ellen térnek vissza a lányok (Fotó: Peka Roland / Alba Fehérvár KC Facebook)

A járvány, majd az Európa-bajnokság miatt hosszú kényszerpihenő után folytatódik a női kézilabdabajnokság, az Alba FKC még az idei évben a Kisvárda ellen folytatja szereplését, majd jöhet egy nagy januári menetelés.

Hosszú idő után, több mint három hónap elteltével játszhat újra bajnoki mérkőzést az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, amely december 30-án a Kisvárda otthonában lép pályára. A fehérvári csapat utoljára még szeptember 24-én játszott bajnokit, amelyet követően edzőváltáson esett át a gárda: Deli Rita helyét Józsa Krisztián vette át a vezetőedzői poszton.

Az a Józsa Krisztián, aki azóta is vár a debütálásra, hiszen a előbb a csapat soros ellenfelei kértek halasztást a járvány miatt, majd az Alba sem úszta meg, a koronavírus kétszer is karanténba küldte a csapatot. A decemberi Európa-bajnokság miatt is állt a bajnokság, így viszont lehetőség nyílt újraépíteni a csapat játékát, a Kisvárda elleni bajnoki így felfogható egy debütáló bajnokinak is.

- Minden játékos azért edz, hogy a pályán megmutathassa, mire képes. No, ebből nekünk eddig csak az edzés jutott, így nagyon várjuk már a bajnoki meccseket. Kétszer voltunk karanténban, kétszer tértünk vissza a betegségből, amelyen a csapat 90%-a átesett, és le is kopogom, azok akik nem, remélem már nem is lesznek betegek.

A visszatérések után volt időnk edzeni, volt lehetőségünk felkészülési meccsekre, más csapatokkal közös edzésekre, így mi készen állunk rá, hogy folytatódjon a bajnokság. A kisvárdai meccsel kezdődik egy olyan sorozat, amely nagyon fontos lesz számunkra, el kell kezdenünk nagyon szorgalmasan gyűjtögetni a pontokat. Olyan kulcsmérkőzések várnak ránk, amelyeket hoznunk kell, ilyen lesz a Kisvárda elleni is, ahol letehetünk egy jó alapot a januári meccseinkhez – összegezte a csapat elmúlt időszakát Józsa Krisztián.

Józsa Krisztián vezetőedző a Kisvárda ellen mutatkozik be a csapat élén (Fotó: Peka Roland / Alba Fehérvár KC Facebook)
Józsa Krisztián vezetőedző a Kisvárda ellen mutatkozik be a csapat élén (Fotó: Peka Roland / Alba Fehérvár KC Facebook)

A vezetőedző által fentebb említett sorozat komoly és sűrű menetelést takar, hiszen a kisvárdai meccs után januárban összesen öt bajnoki vár az Albára, ebből négy hazai pályán. Ennek a sorozatnak az indítása kimondottan fontos lenne, de olyan összecsapás vár rájuk, amelyre nehéz felkészülni az ellenfélből.

- Tényleg nagyon sok idő eltelt úgy, hogy nem játszottunk, így érthetően mindenki várja már, hogy ismét tétmeccsen szerepelhessen. Szerencsére az elmúlt hetekben már folyamatosan edzhettünk, voltak felkészülési mérkőzések és más csapatokkal közös edzések is, de a bajnoki meccsek már nagyon hiányoznak. Nagyon érdekes meccs lesz a kisvárdai, mert az elmúlt hetekben-hónapokban egyik csapat sem játszott, így nem könnyű felkészülni az ellenfélből. Ez érint minket is és az ellenfelünket is, így még fontosabb lesz, hogy a saját játékunkat a lehető legmagasabb szinten hozzuk, a célunk egyértelműen a két pont begyűjtése lesz – foglalta össze az Alba szélsője, Szarka Adrienn.

Felkészülési meccsek után jöhetnek az éles bevetések (Fotó: Peka Roland / Alba Fehérvár KC Facebook)
Felkészülési meccsek után jöhetnek az éles bevetések (Fotó: Peka Roland / Alba Fehérvár KC Facebook)

A tabellán jelenleg mindössze a 13. az Alba FKC, így a győzelmekre szüksége is lesz a fehérvári csapatnak. A jobb pozíció kiharcolásának lehetősége adott, az első lépést ebbe az irányba december 30-án a Kisvárda otthonában teheti meg a csapat.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán