3 évnél régebbi cikk

Serpenyős kolbászos pásztortarhonya recept
Serpenyős kolbászos pásztortarhonya recept

Vannak olyan ételek, mint a tarhonya, ami nálunk köretként sosem fogy el. A maradékból egy kis kolbásszal, szalonnával és piros paprikával tuningolt pásztortarhonyát készítettünk.

A pásztortarhonya igazi férfi étel. Van benne majndem minden, ami a férfigyomornak kedves: kolbász, szalonna, krumpli és egy kis maradék tarhonya. Fő előnye , hogy egy - azaz egy darab -serpenyőt kell használni hozzá, így a romeltakarítás is aránylag rövid ideig tart.

Kolbászos pásztortarhonya recept

Hozzávalók négy személyre:

  • 250 gramm maradék tarhonya
  • egy fej vöröshagyma
  • 4-5 szem krumpli
  • egy fél rúd kolbász
  • egy érzésnyi szalonna (lehet több, kevesebb vagy amennyi éppen otthon van)
  • 1 evőkanál piros paprika
  • ízlés szerint só, bors
  • egy evőkanál zsír

A vöröshagymát egy kis zsíron pirítjuk le. A hangsúly a zsíron van. (Az olívaolajat, kókuszzsírt és társaikat ennél az ételnél felejtsük el. Csak elrontaná!) Megszórjuk egy kis piros paprikával és sóval, hogy kijöjjön a hagyma szottya, nem a leve. Rádobáljuk úriasan a felkarikázott kolbászt és a szalonnát, és hagyjuk, had süljön ki a zsírjuk. 

Közben megpucoljuk és kockákra vágjuk a krumplit és pár perc múlva beletesszük ezeket is a serpenyőbe. Jöhet egy kis bors. Nehogy véletlen kimaradjon. Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzáadjuk a maradék tarhonyát. Egyet rottyan és máris tálalhatjuk. Én egy kis zölddel is meg szoktam szórni, hogy tartalmazzon minimális rostot, de bármilyen káposztával, ecetes uborkával is kiváló. 

Borítókép: Kurucz Tünde
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek