Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Serpenyős kolbászos pásztortarhonya recept

Vannak olyan ételek, mint a tarhonya, ami nálunk köretként sosem fogy el. A maradékból egy kis kolbásszal, szalonnával és piros paprikával tuningolt pásztortarhonyát készítettünk.

A pásztortarhonya igazi férfi étel. Van benne majndem minden, ami a férfigyomornak kedves: kolbász, szalonna, krumpli és egy kis maradék tarhonya. Fő előnye , hogy egy - azaz egy darab -serpenyőt kell használni hozzá, így a romeltakarítás is aránylag rövid ideig tart.

Pásztortarhonya maradék tarhonyából (Fotó: Kurucz Tünde)
Pásztortarhonya maradék tarhonyából (Fotó: Kurucz Tünde)

Kolbászos pásztortarhonya recept

Hozzávalók négy személyre:

  • 250 gramm maradék tarhonya
  • egy fej vöröshagyma
  • 4-5 szem krumpli
  • egy fél rúd kolbász
  • egy érzésnyi szalonna (lehet több, kevesebb vagy amennyi éppen otthon van)
  • 1 evőkanál piros paprika
  • ízlés szerint só, bors
  • egy evőkanál zsír

A vöröshagymát egy kis zsíron pirítjuk le. A hangsúly a zsíron van. (Az olívaolajat, kókuszzsírt és társaikat ennél az ételnél felejtsük el. Csak elrontaná!) Megszórjuk egy kis piros paprikával és sóval, hogy kijöjjön a hagyma szottya, nem a leve. Rádobáljuk úriasan a felkarikázott kolbászt és a szalonnát, és hagyjuk, had süljön ki a zsírjuk. 

Közben megpucoljuk és kockákra vágjuk a krumplit és pár perc múlva beletesszük ezeket is a serpenyőbe. Jöhet egy kis bors. Nehogy véletlen kimaradjon. Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzáadjuk a maradék tarhonyát. Egyet rottyan és máris tálalhatjuk. Én egy kis zölddel is meg szoktam szórni, hogy tartalmazzon minimális rostot, de bármilyen káposztával, ecetes uborkával is kiváló. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár