3 évnél régebbi cikk

Havazás és akár mínusz 15 fok - igaz téli idő lesz hétvégén
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Havazás és akár mínusz 15 fok - igaz téli idő lesz hétvégén
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined

Ha eddig valakinek hiányzott volna az "évszaknak megfelelő" időjárás, most az is elégedett lehet: folytatódik a hamisítatlan tél a hétvégén is.

Hideg, téli idő lesz a hétvégén: többfelé várható havazás és sokfelé napközben sem lép át pluszba a hőmérséklet. A leghidegebb órákban néhol akár mínusz 15 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol lehet hózápor. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, keleten csak időnként élénkül meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra. A Dunántúlon sokfelé erős lesz a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten néhol akár mínusz 15 fokot is mérhetnek. Napközben mínusz 5 és plusz 1 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Vasárnap kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor. Napközben már csak legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek