3 évnél régebbi cikk

Megújul a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Megújul a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátásnak lesz új helye az épületben. Az átépítési munkálatok február elején kezdődnek, és 2022 április végére fejeződnek be.

 A tervek szerint a a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet épülete 2022 április végére teljesen megszépül. Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a cél, hogy Székesfehérvár valamennyi alapellátáshoz kapcsolódó rendelője megújuljon. Az eddigi fejlesztések állami, európai uniós, vagy városi forrásból valósulhattak meg.

"Most uniós forrásból, a TOP keretében valósul meg a fejlesztés. Napokon belül megkezdődik a munka: kiköltöznek január végén a rendelők, február elején pedig munkaterület átadásával megkezdődik a kivitelezés. Teljes egészében megújul a rendelő, több mint bruttó 400 millió forintból valósul meg ez a fejlesztés. Teljes energetika, teljes homlokzat, tető, belső felújítás megtörténik, és ami nagyon fontos, hogy akadálymentesített lesz az intézet" - emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

A Szegfű Gyula utcai épületben jelenleg két fogorvosi és hat háziorvosi alapellátó szolgálat működik, a rendelések átmenetileg a Mészöly Géza utcai rendelőintézetben érhetők majd el a páciensek számára.

A felújítás befejezését követően kibővül a rendelő intézet.

"A meglévő hat alapellátó háziorvosi szolgálat mellett lesz egy hetedik is, így összesen hét háziorvos fog itt szolgálatot teljesíteni. A Távirda utcai szakrendelőből a fogorvosok át fognak költözni, így a meglévő kettő mellé további hat, tehát összesen nyolc fogorvosi alapellátás működik majd itt" - mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Az intézmény nagy területet lát el, a háziorvosok esetében több mint 15 ezer, az átköltözéssel a fogorvosok esetében az ellátottak száma több mint 45 ezer fő lesz.

A Szekfű Gyula utcai rendelő kiürítése folyamatosan történik januárban, de a betegellátás zavartalan lesz ez idő alatt is. A költöztetés miatt január utolsó hetében az alábbiak szerint változik majd a rendelés:

JANUÁR 29-ÉN DÉLELŐTT A HÁZIORVOSOK TEKINTETÉBEN:
- Dr. Incze Juditot (Szekfű Gyula utcai rendelő) Dr. Tüttő Csilla helyettesíti a Fiskális utcai rendelőben.
- Dr. Hanti Péter és Dr. Kovács Tibor (Szekfű Gyula utcai rendelő) betegeit sürgős esetben a Mészöly rendelőben Dr. Farkas Zoltán és Dr. Kovács Gábor háziorvosok várják.

JANUÁR 29-ÉN DÉLUTÁN A HÁZIORVOSOK TEKINTETÉBEN:
- 13 órától 15.30-ig Dr. Hegyi Klárát, Dr. Szabó-Marián Gábort és Dr. Balázs Sándort (Szekfű Gyula utcai rendelő) sürgős esetben a Mészöly rendelőben Dr. Horváth Márta és Dr. Kertész Éva háziorvosok helyettesítik.

JANUÁR 25-TŐL 29-IG A FOGORVOSOK ESETÉBEN:
- Ez idő alatt a Szekfű Gyulai utcai fogorvosok nem tudnak rendelni, mivel a fogászati gép költöztetése több időt vesz igénybe.
- Dr. Bruzsa Juditot január 25-től 28-ig Dr. Harza Enikő, 29-én pedig Dr. Tordai Gábor fogorvosok helyettesítik. Bomhér Zsuzsát január 25-től 29-ig Dr. Tordai Gábor helyettesíti.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek