3 évnél régebbi cikk

Mentő előtt büntetőfékezett a BMW-s az M7-esen
Mentő előtt büntetőfékezett a BMW-s az M7-esen

Nem kispályázott a BMW-s az M7-esen: először a leállósávban jobbról előzte meg a mentőt, majd szándékosan fékezett előtte.

A szabályosan és megkülönböztető jelzést használó mentő előtt büntetőfékezett a BMW-s, ahogy a videót közzétévő Facebook-posztnál írják:

"Az időjárási és útviszonyokat figyelembe véve, valamint a sebességgel összefüggő követési távolságot betartva haladt a mentőképkocsi. A fekete furgon mellett elhaladást követően megkezdte a jobbra tartást, hogy visszatérjen a külső sávba. Ekkor érkezett jobbról előzve a BMW. A leállósávot is használta ehhez a rendkívül veszélyes manőverhez (a járművek sebessége 120-140 km/h lehetett).

Ezt követően már nem volt sietős az útja a szabálytalankodó (jobbról előző) autósnak. Szándékos fékezés és lassítás után, a közelében közlekedő minden gépjárművet fékezésre és lassításra kényszerített, egészen 84-85 km/h-ra. Közben heves kézmozdulatokat tett hátrafelé.

Amikor a mentőképkocsi vezetője jobbra tartva visszament a külső sávba észlelhető, hogy a BMW ekkor nagysebességre gyorsít és tovább megy."

Szerencsére a veszélyes akcióban senki sem sérült meg. Ezúttal...

Borítókép: Facebook/
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek