Clear sky5 °C
2021. március 6. szombat Leonóra
Menü
Házhozszállítás

Iskolát vagy óvodát építenek a rotarysok a horvátországi földrengés károsultjainak - folynak az egyeztetések

A horvátországi földrengés áldozatainak segítenek a magyar Rotary Klubok. Az országosan 1200 főt számláló tagság eddig 20.000 eurót gyűjtött össze, főleg saját adakozásból. A székesfehérvári csoport kamionnal szállít konzerveket és fertőtlenítőszereket csütörtökön.

 Az 1,2 millió forint értékű árukészletet a Zágráb melletti gyűjtőpontra szállítják, onnan jut el a Sziszak és környezetében élő lakosság részére.

Mocsár Eleonóra, a Rotary Klub Székesfehérvár elnöke elmondta, hogy az élelmiszereket négy nap alatt gyűjtötték össze, nagyobb részben tagtársaik, személyenkénti 100 ezer forintos hozzájárulásával. A félmillió forint értékű, száz liter kézfertőtlenítőt pedig a Szabadegyházán működő Hungrana Kft. és vele stratégiai partnerségben működő Szelence Kamionmosó Kft. adományozta.
A Rotary Klub Székesfehérvár 25 fővel dolgozik (Fotó: Rotary Székesfehérvár)
A Rotary Klub Székesfehérvár 25 fővel dolgozik (Fotó: Rotary Székesfehérvár)
Nagy segítség, hogy tagtársunk, Fojtyik László rendelkezésünkre bocsátott egy kamiont, melynek útiköltségét is ő fedezi.

Az 1200 főt számláló, 54 Rotary Klub közül egyedül a székesfehérvári segít tartós élelmiszerrel és fertőtlenítőszerekkel, a többi 53 klub anyagi segítséget nyújt a károsultaknak. Eddig 20 000 eurót gyűjtöttek össze, főleg a tagok adományaiból.

De nem érik be ennyivel, a katasztrófa sújtotta területen egy iskolát vagy egy óvodát szeretnének felépíteni ez év március elején, április végén. Összekötőjükkel, a Rotary Klub Osijekkel (Eszék) jelenleg is folynak az egyeztetések.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár