3 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: valószínűleg február 1-je után is maradnak a korlátozó intézkedések
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Kormányinfó: valószínűleg február 1-je után is maradnak a korlátozó intézkedések
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Tömeges oltás vagy a fertőzések számának jelentős csökkenése kéne a korlátozások enyhítéséhez, de erre egyelőre nem látszik esély ilyen hamar.

A jelenlegi intézkedések február 1-jéig vannak hatályban, a kormány a jövő heti kormányülések ezeket felülvizsgálja. De amíg a jelenleginél lényegesen alacsonyabb fertőzési számok nem lesznek, vagy pedig a tömeges oltás nem kezdődhet meg, addig érdemi változtatásra az előzetes, ma látható adatok alapján nincsen lehetőség" - fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hozzátette: az eddig érkezett vakcinák és a következő hetekre ígért mennyiség egyértelműen kevés ahhoz, hogy a tömeges olts lebonyolítása megkezdődjön.

Magyarország kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat keresni, miután az Európai Bizottság lassúsága miatt még mindig nem kezdődhetett meg a tömeges koronavírus elleni oltás az Európai Unióban - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely közölte, a kabinet mindenkivel tárgyal, ahol esélyt lát a beszerzésre, így Kínával és Oroszországgal is.
Hangsúlyozta: csak olyan oltóanyagot kívánnak beszerezni, amellyel már több millió embert beoltottak, és amelyet a magyar hatóságok biztonságosnak és hatékonynak ítélnek.

A miniszter bírálta az Európai Gyógyszerügynökséget is a lassúsága miatt. Elmondta: a magyar hatóságok már engedélyezték az AstraZeneca által fejlesztett oltóanyagot, így ha ezt az európai hatóság is megtenné, elkezdődhetne az oltás azzal. Hozzátette: múlt héten az orosz vakcina is ideiglenes engedélyt kapott Magyarországon.

A kormány döntött arról is, hogy egy védettséget igazoló okiratot is bevezetnek, ami egy plasztikkártya lesz.

 

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek