3 évnél régebbi cikk

A Hatpöttyös Étterem márciusban visszaköltözhet a belváros közelébe
·HírekSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ftv
A Hatpöttyös Étterem márciusban visszaköltözhet a belváros közelébe
·HírekSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Már szépül az új helyszín, ahova a nagy méretű, 5 millió forintos szagelszívó is kerül, amelynek megvásárlásához több mint 3 millió forint adomány gyűlt össze.

Még 2020 júliusában írtunk arról, hogy bezár a fehérvári Hatpöttyös Étterem az addigi üzemelési helyén. Az augusztusi kiköltözés után már szeptemberben megtalálták azt az új helyszínt, ahol szívesen főznének a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak.

A kiválasztott, Prohászka úti épület felújítása pedig már el is kezdődött, és ide kerül majd az a nagy méretű, 5 millió forintos szagelszívó is, amelynek megvásárlásához több mint 3 millió forint adomány gyűlt össze. A nyitásra előreláthatólag márciusban kerülhet sor. 

"Nagy várakozással tekintünk az elkövetkező két hónap elé, bízunk abban, hogy az új helyünk elkészül és visszaköltözhetünk. A Hatpöttyös Étterem augusztus óta a Seregélyesi úton, egy főzőkonyhában üzemel, és teljes létszámmal működünk, megtartottunk mindenkit, de csak kiszállításra tudunk mi is főzni, ami megnehezíti az életünket. Közben nagy erővel újítjuk fel az új helyet" - mondta el Hermanné Nagy Vera ügyvezető-tulajdonos.

Az új épületet - ahova majd a vendégeket is várják, ha a járványhelyzet engedi - még decemberben kezdték el átalakítani, felújítani. 

"Az üzlethelyiség a város tulajdona, a várossal kötöttünk szerződést, és magánerőből, a tartalékainkból, Széchenyi Kártya hitelből újítjuk fel a 152 négyzetméternyi területet. Nagyon nehéz most mindenkinek, a vendéglátósoknak különösen nehéz a helyzete, nekünk is, de próbálunk kitartani és visszaköltözni a belvárosba" - emelte ki az ügyvezető-tulajdonos.

A Hatpöttyös Étteremben tizenkét megváltozott munkaképességű ember dolgozik, nekik nem egyszerű kijutni a jelenlegi munkahelyükre, a Seregélyesi úti főzőkonyhába. A költözést márciusra tervezik, amely nagy segítség lesz számukra is. A felújítás 16-17 millió forintos költséget jelent, amely egy részének fedezéséhez várják a jószívű adományozók jelentkezését.

Az adományokat erre a számlaszámra várják: 16200247-10008425

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek