3 évnél régebbi cikk

Egy hónappal meghosszabbította a kormány a jelenlegi korlátozásokat
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Egy hónappal meghosszabbította a kormány a jelenlegi korlátozásokat
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Március 1-ig még biztosan érvényben maradnak a korlátozások.

A kormány a tegnapi ülésén áttekintette az érvényben lévő védelmi intézkedéseket, meghallgatta az Operatív Törzs beszámolóját. - számolt be a január 28-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

"A novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerül kordában tartani a járvány terjedését, bárminemű enyhítés a járvány újbóli elszabadulásához vezetne és még nagyobb szigorításokat indokolna." - hívta fel a figyelmet a miniszter.

A jelenlegi szabályok fenntartása tehát indokolt. Hozzátette: más országokban még szigorúbbak a korlátozások, elsősorban azért, mert több helyen már a járvány harmadik hulláma lobbant be.

Az egészségügyre háruló teher jóval kisebb, mint egy-két hónappal ezelőtt volt. Ahhoz hogy ez így maradjon, a jelenlegi szabályokat fenn kell tartani. 

A november óta hatályban lévő szabályokat újabb egy hónappal, március 1-ig meghosszabbítják.

Az Országgyűlést kérik, hogy kilencven nappal a rendkívüli jogrendet hosszabbítsák meg.

A kormány a következő napokat, heteket arra szeretné felhasználni, hogy a lehető legtöbb vakcinát be tudjuk szerezni. 

A vendéglátással kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta:  mindent megtesznek a bértámogatások kifizetésének a felgyorsítására. Eddig 27 milliárd forintot fizettek ki. Amint lesz lehetőség lazításra, először a vendéglátóhelyeket nyitják majd ki. Ehhez azonban vakcina kell. 

Február végéig 300 ezer ember számára elegendő orosz oltóanyag érkezhet, ha betartják a szerződést. A Sinopharm terméke is megbízható, mivel már 15 millió embert beoltottak vele.

A kormány úgy döntött, hogy milyen olyan vakcinát engedélyeznek ideiglenesen, amivel egymillió embert már beoltottak. Értelemszerűen az alkalmazás előtt a NNK ellenőrzni fogja a vakcinát.
Borítókép: M1
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek