3 évnél régebbi cikk

Szürke, esős idővel búcsúzik a január
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined
Szürke, esős idővel búcsúzik a január
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined

A napokban tapasztalthoz képest kevésbé hideg, de csapadékosabb idő várható január utolsó hétvégéjén. Eső, néhol átmenetileg ónos eső és havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggel elszórtan, majd átmeneti szünet után észak, északnyugat felől ismét egyre többfelé alakul ki eső, északkeleten havas eső, hó is hullhat.

A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 3 és 9 fok között alakulnak, de északkeleten, északon hidegebb (1-2 fok), délnyugaton enyhébb (10-12 fok) idő is előfordulhat.

Szombaton hajnalra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, napközben inkább csak az északi megyékben lehet jelentéktelen zápor, esetleg hózápor.

Estétől nyugat felől azonban újabb csapadékzóna érkezik; éjszaka a déli megyékben főként eső, átmenetileg esetleg ónos eső valószínű, az ország északi felén azonban havazásra kell számítani.

A szél a keleti megyékben megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között, napközben plusz 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb.

Vasárnap a nap első felében sokfelé várható csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, az ország északnyugati felén jellemzően havazás valószínű. Délután az északi megyékben szűnni kezd a csapadék, a Dél-Dunántúlon azonban egyre inkább havazás lesz jellemző. A szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

 

Borítókép: Kovács V. Orsolya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek