3 évnél régebbi cikk

Ne szerepeljen politikai hadszíntéren ifj. Ocskay Gábor neve!
·Hírekközlemény·Utolsó frissítés: undefined
Ne szerepeljen politikai hadszíntéren ifj. Ocskay Gábor neve!
·Hírekközlemény·Utolsó frissítés: undefined

Arra kérek mindenkit, hogy Gábor emlékét tartsuk tiszteletben! A jégkorong maradjon a béke és a nyugalom szigete – ezzel a kéréssel fordult mindenkihez id. Ocskay Gábor.

A Hydro Extrusion Hungary Kft. székesfehérvári gyárában közel hárommilliárd forint értékben valósul meg fejlesztés, amelyhez a kormány 950 milliós támogatást biztosít, jelentette be a külügyminiszter hétfőn városunkban. Ennek az ünnepségnek a keretében a Hydro Extrusion Hungary Kft. - mint a jégkorongcsapatunk mellett ebben a nehéz időszakban is hűségesen kitartó névadó szponzor - ügyvezető igazgatója egy 19-es, névre szóló mezt nyújtott át Szijjártó Péter külügyminiszter részére. Megköszönve ezzel azt is, hogy a Külügyminisztérium hathatós segítségével indulhatott el a járványhelyzet ellenére egy külföldi bajnokságban a Volán, a külügy által adott engedélyekkel utazhat rendszeresen a csapat külföldre, és fogadhat határon túlról együtteseket. Ha ez a külügyi engedély nincs, akkor vissza kellett volna lépni az idei bajnokságtól.

Nekünk, székesfehérváriaknak a 19-es szám rendkívül fontos. Egyszerre jelenti a tragikusan fiatalon eltávozott kiváló sportolót, ifj. Ocskay Gábort, a lokálpatriotizmust, a jégkorongot, a Csapatot, a Raktár utcai csarnokot, az eufórikus küzdelmeket, nagyszerű győzelmeket, helytállást és közösségi létet. Mi, fehérváriak, ha bárhol meglátjuk a kék-fehér mezt, rajta a 19-et, tiszta szívvel emlékezünk Gáborra és idézzük fel a legszebb pillanatokat, amelyek a csapatunkkal történtek az elmúlt évtizedekben.

A csapat menetelése azonban nem működik támogatók nélkül. A Hydro cég a hokicsapat névadó szponzora, így a hétfői látogatás emlékére teljesen természetes, hogy egy névvel ellátott mezt ajándékoztak a külügyminiszternek. A 19-es számú mezszámot azonban Gábor tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után, 2009-ben a klubnál és a válogatottban is visszavonultatták. Így érthető a szurkolók reakciója a hétfői mezátadáson készült kép kapcsán. Ebben természetesen sem a külügyminiszter urat, sem a szponzorunkat felelősség nem terheli.

"Sajnáljuk ezt az egész esetet, ami fájó sebet szakított fel nemcsak a szűk család, hanem több száz ember szívében. A klub nem minden szempontból átgondolt döntése miatt alakult ki ez a helyzet, amelyet sokan politikai érvényesülésre használnak. Mi nem szeretnénk azt, hogy Gábor neve a politikai hadszintéren szerepeljen. Arra kérek mindenkit, hogy Gábor emlékét tartsuk tiszteletben! A jégkorong maradjon a béke és a nyugalom szigete" – ezzel a kéréssel fordult mindenkihez id. Ocskay Gábor.

"Kérek mindenkit, hogy tartsuk tiszteletben Gábor emlékét, családjának érzéseit és kéréseit, köszönöm!" – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek