3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: több mint duplájára nőtt az új Fejér megyei fertőzöttek száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: több mint duplájára nőtt az új Fejér megyei fertőzöttek száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Tegnap óta 1079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 58-an Fejér megyeiek. Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg.

1079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 378 734 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 249 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 283 282 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 203 főre csökkent. 3792 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen.

Fejérben 58 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 14 577 beteget találtak megyénkben a járvány kezdete óta.

Eddig 291 396 fő kapott oltást, közülük 110 395 fő már a második oltását is megkapta. Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént.

Az elmúlt napokban megkezdődött és ezen a héten folytatódik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Már négy vakcinát lehet alkalmazni: a Pfizer és a Moderna mellett ezen a héten már a Szputnyik és az AstraZeneca vakcinákat is használják az oltáshoz.

A mai napon újabb Pfizer-szállítmány várható, ebből is a regisztrált legidősebbek oltása folytatódik. Az eddig érkezett AstraZeneca-vakcinával a hét második felében megkezdődhet a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek oltása.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek