3 évnél régebbi cikk

Próbafutáson járt Fehérváron az emeletes vonat, de megvan, mikorra tervezi a MÁV beállítani
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV-csoport
Próbafutáson járt Fehérváron az emeletes vonat, de megvan, mikorra tervezi a MÁV beállítani

Többen is lefényképezték az emeletes motorvonatot a székesfehérvári vasútállomáson, ám egyelőre csak próbafutáson járt itt - tájékoztatott a MÁV.

A közösségi médiában több kép is körbejárt a székesfehérvári vasútállomáson álló KISS elektromos motorvonatról, és sokakban felmerült a kérdés, hogy csak egyszeri alkalommal járt erre vagy mostantól rendszeresen utazhatunk vele.

"Az utasforgalmi próbaüzemben közlekedő KISS motorvonatok jelenleg Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekednek. Székesfehérvárott a gyártó STADLER által végzett próbafutás miatt járt az emeletes motorvonat" - válaszolta megkeresésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Ugyan mostanában nem kerül be az emeletes vonat a Székesfehérvári vasútállomást is érintő, menetrend szerint közlekedő vonatok közé, a jövőben van rá esély, hogy gyakran feltűnik majd. 

"A hosszú távú tervekben szerepel, hogy Székesfehérvár érintésével a Balaton déli partján is közlekedhetnek majd a KISS-ek a nyári időszakban" - mondta el érdeklődésünkre a MÁV.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek