3 évnél régebbi cikk

Idén online lesz az Ország Gerinctornája - szó lesz a covid utáni sportolásról is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Idén online lesz az Ország Gerinctornája - szó lesz a covid utáni sportolásról is

A gerincbarát mozgásprogramokra és hasznos előadásokra előzetes regisztráció szükséges.

Az Országos Gerincvédő Egyesület szervezésében 2021. március 6-án újra megrendezésre kerül Az Ország Gerinctornája című esemény.

Alkalmazkodva a jelenlegi egészségügyi helyzethez ezúttal online felületen lehet részt venni az eseményen, mely a korábbi rendezvényeken megszokott tematikával jelentkezik.

Orvos és gyógytornász szakemberek rövid, informatív előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a gerincproblémákról és azok kezelési lehetőségeiről, illetve lesz egy nagyon aktuális előadás a Covid-fertőzés utáni sportoláshoz való visszatérésről is.

Az előadások között különböző, gerincbarát mozgásprogramok várják a mozogni vágyó közönséget: lesz szenior gerinctorna az idősebb korosztálynak, jóga, zenés gerinctréning, mobilizáció és funkcionális szemléletű edzésprogram is.

"A tornákhoz nincs szükség speciális felszerelésre, de jó ha kéznél van egy pár kézi súlyzó, tornaszőnyeg, esetleg jógatégla, törölköző, innivaló. Minden más részletet élesben elmondunk majd " - avatott be Gazdag Melinda, az Országos Gerincvédő Egyesület munkatársa.

"Regisztrációra március 5én 12 óráig van lehetőség - tette hozzá. "A program reggel 9-től várhatóan délután 16 óráig tart majd. Ahhoz, hogy csatlakozni tudjanak, linket küldünk majd a regisztráltaknak, akik meg is erősítették a regisztrációjukat a küldött címen."

A rendezvény március 6-án szombaton 9 órakor kezdődik, de az esemény napját követően egy teljes hétig visszanézhető lesz minden előadás és torna-, illetve edzésprogram.

 Ilyen volt a két évvel ezelőtti székesfehérvári esemény:

Az Ország Gerinctornájának műsorvezetője ezúttal is Gundel Takács Gábor lesz. Az esemény sportegészségügyi szakmai támogatója az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház).

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt lehet jelentkezni:  http://www.orszaggerinctornaja.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek