3 évnél régebbi cikk

Napsütéssel és faggyal búcsúzik a február
·Időjárásidőjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tünde
Napsütéssel és faggyal búcsúzik a február
·Időjárásidőjárás·Utolsó frissítés: undefined

Pénteken még 20 fok is lehet, de szombaton már inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok és a hegyekben hózápor sem kizárt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken délelőtt a köd a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de helyenként az Észak-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben csak késő délután süthet ki a nap. Csapadék nem valószínű. Hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 15-20 fok várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

Szombatra virradó éjszaka, kora délelőtt egy hidegfront összefüggőbb felhősávja vonul északról dél felé. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel.

Főként éjjel, kora délelőtt a Dunától keletre szórványosan, másutt néhol előfordulhat eső, záporeső.

A hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A leghidegebb órákban plusz 1-6 fok lesz. Napközben 8-13 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre lehet számítani, a keleti, északkeleti tájakon kevesebb, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben néhol kialakulhat zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 7 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek