3 évnél régebbi cikk

A dolgozók közel száz százaléka aláírta az új szerződést a Fejér Megyei Szent György Kórházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
A dolgozók közel száz százaléka aláírta az új szerződést a Fejér Megyei Szent György Kórházban

Minden osztály zavartalanul működik tovább - tájékoztatott dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

"Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók közel száz százaléka aláírta az új szerződést" - tájékoztatott kedden Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. "Azok nem írták alá, akik egyébként is el akartak menni. Minden osztály működik, komolyabb fennakadás nincsen, de ezt megelőzte egy komolyabb felvilágosítás, az új jogviszonyról egy tájékoztató, a kérdéseket jogászokkal megtárgyaltuk, szemtől-szembe két alkalommal találkoztunk az osztályvezetőkkel, főnővérekkel, a kérdéseket megválaszoltuk. A menedzsment részéről biztosítottuk a dolgozókat, hogy senki nem járhat rosszabbul, csak jobban az új jogviszonyban, és ennek megfelelően alá is írták."

Dr. Bucsi Lászó kiemelte, az hogy zavartalanul működhet tovább a székesfehérvári kórház, nagyon fontos a covid-járvány miatt.

"A bizalom jelének értékelem ezt a dolgozók részéről. Már pénteken jelentettünk, hogy közel száz százalék az aláírók száma, és mindent, például pótlékokat, amit megkértünk és megígértem, már hétfőn reggel az országos kórház-főigazgató láttamozta és engedélyezte" - emelte ki dr. Bucsi László.

Kedden sajtótájékoztatón Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató elmondta, országos szinten az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint. Kiemelte, több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését, és az arány akár még 96 százalékig is felmehet

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere keddi tájékoztatójában szintén megerősítette a székesfehérvári egészségügy zavartalan működését: "A tegnapi részletes tájékoztatót követően röviden ismét szeretném rögzíteni, hogy az egészségügyi ellátórendszerben a március elsejei új szolgálati jogviszonyra történő átállás Székesfehérváron mind az alapellátás, mind a járóbeteg szakellátás, mind a kórházi ellátás tekintetében zavartalanul megtörtént."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek