3 évnél régebbi cikk

Újra elrendelték az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését
Újra elrendelték az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését, mindaddig, amíg a járványhelyzet indokolja.

Kásler Miklós és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteki közleményében kiemelte: világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt, ezért is hozták meg ismét ezt a döntést - írja az MTI.

Az egyre több koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós péntek délután utasítást adott valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjének az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztésére.

Emlékeztettek, hogy a miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, február 3-ától elrendelte az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet - tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére - most azonnali hatállyal visszavont.

A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

"Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment" - fogalmazott az Emmi, hozzátéve: "egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért".

Kásler Miklós mostani rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született - áll a közleményben.

(Forrás: MTI)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek