3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: tovább nőtt az elhunytak, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: tovább nőtt az elhunytak, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Csökkent viszont az új, koronavírus-fertőzéssel regisztráltak száma úgy országosan, mint Fejér megyében is.

5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Fejér megyében a tegnapi naphoz (310 fő) képest jelentősen csökkent az egy nap alatt regisztrált új fertőzések száma, ezúttal 171 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak be megyénkben.

A keddi adatokhoz (158 fő) képest azonban tovább nőtt az egy nap alatt elhunyt betegek száma, mára 179 többségében idős, krónikus beteget veszítettünk el, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett. Tovább emelkedett a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévő száma: 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek