3 évnél régebbi cikk

Auchan-körforgalom: jövő év elején kezdődik a munka, további terv a 81-es M7-es autópályához csatlakozása
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vargha Tamás
Auchan-körforgalom: jövő év elején kezdődik a munka, további terv a 81-es M7-es autópályához csatlakozása
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Az Auchan-körforgalom áteresztőképességének bővítéséről a legfrissebb információt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője tette közzé pénteken.

"Előkészítés alatt áll az Auchan-körforgalmak áteresztőképességének bővítése, a tervezést és közbeszerzést követően jövő év elején kezdődik a munka. Készülnek a Móri út felújításának tervei is, és már zajlik a déli összekötőút építése" - tette közzé pénteken Vargha Tamás országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

A videóban elhangzik, az Auchan-körforgalom mostani fejlesztése nem a végleges megoldás. "Dolgozunk azon, hogy a 81-es út bővítésével együtt a Székesfehérvárt nyugatról elkerülő út közvetlenül az M7-es autópályához csatlakozzon Székesfehérvár lehajtóval és felhajtóval, így a Budapestről vagy Balatonról érkezők úgy érhetik el a 8-as utat vagy az M81-est, hogy nem kell Fehérváron áthajtaniuk" - emelte ki Vargha Tamás, hozzátéve, ehhez elkészültek már az előzetes környezetvédelmi tanulmányok, ám ez egy hosszabb munka lesz.

A kormány még novemberben döntött, hogy rendelkezésre áll a költségvetési forrás az Auchan-körforgalom felújítására és bővítésére, és a beruházás bekerül az állami útfelújítási programba. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek