3 évnél régebbi cikk

Elkészültek a fehérvári kórházi tűzben keletkezett károk helyreállításával az önkéntesek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Völgyi Szabolcs
Elkészültek a fehérvári kórházi tűzben keletkezett károk helyreállításával az önkéntesek

A füst és a korom miatt festeni, takarítani kellett a Fejér Megyei Szent György Kórház hotel épületének ötödik emeletén. A folyosó, a kórtermek és az egyéb helyiségek helyreállításával a hétvégén elkészültek. Így már ezekben a kórtermekben is el tudják helyezni a betegeket.

Szombat kora reggel kezdték a festést a székesfehérvári kórház ötödik emeletén az önkéntesek. Ebben az épületrészben keletkeztek a károk csütörtökön, amikor az egyik kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék égett.

Völgyi Szabolcs az ötletgazda a Fejér Megyei Szent György Kórházért FOGJUNK ÖSSZE! nevű csoportban hirdette meg az akciót. Jelentkezőkben nem volt hiány, sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez és széleskörű összefogás született.

Voltak akik a festés részét vállalták, volt aki a takarításban segített és érkezett több felajánlás is, hiszen a festéket, az eszközöket fehérvári vállalkozók biztosították.

"Azt hiszem mindannyian látjuk, hogy mennyire leterheltek az kórházi dolgozók. Ezért gondoltuk azt, hogy jövünk és segítünk, amiben csak tudunk. Igyekeztünk levenni a terhet a vállukról. Szombaton reggel hatkor kezdtünk és kemény munkával telt az egész nap. Minden érintett szobát, kórtermet, folyosót és egyéb helyiséget kifestettünk, és a takarítással is végeztünk. Minden erőfeszítés megérte, hiszen elkészültünk!" - mesélte Völgyi Szabolcs. A helyreállítási munkában civilek és kórházi dolgozók vettek részt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek