3 évnél régebbi cikk

Bakonykúti megtelt, annyian kirándultak a Fejér megyei településen
·Hírekkirándulás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
h.wikimedia.org
Bakonykúti megtelt, annyian kirándultak a Fejér megyei településen
·Hírekkirándulás·Utolsó frissítés: undefined

Az elmúlt hetekben annyian kirándultak Bakonykútiban, hogy a település megtelt - olvasható a Minden, ami Székesfehérvár csoportban.

A bejegyzés szerint Bakonykúti nincsen felkészülve ekkora ember-és autóforgalomra, ezért kérnek mindenkit, hogy mindenki fontolja meg, hogy a településre szeretne-e jönni kirándulni.

"A covid megjelenésével a 170 fős települést hétvégéről hétvégére elözönlik a kirándulók. Mi, akik itt élünk, a környezet szeretete miatt választottuk lakóhelyünkül a falut. Ennélfogva megértjük, hogy a városból kiszakadni vágyó családok miért keresik ezeket az érintetlen, gyönyörű helyeket, amilyen a miénk is. De a falu, amely a legkisebb Fejér megyében, ekkora tömeg fogadására képtelen, nem alkalmas. Minden hétvégén csatát vesztünk. Nemcsak a rengeteg zöld területen parkoló autó, de sajnos a szemét miatt is. És nemcsak mi, de a Burok-völgy, benne a védett növény- és állatfajokkal is veszít, elbukik. Ezek a még fennmaradt, környezeti hatásokra oly érzékeny természetes élőhelyfoltok pusztulnak, leromlanak." - olvasható a bejegyzésben.

Amennyiben valaki mégis Bakonykútiban szeretne egy kis időt a szabadban tölteni, a lakók arra kérik, hogy:

  • parkoljon az utca menet irány szerinti jobb oldalán,
  • vigyázzon a tisztaságra,
  • informálódjon a lőtéri lövészetről a honlapon,
  • ne használja a falu pihenőhelyeit!

A lakók ezen kívül felhívták a kirándulók figyelmét, hogy medvehagymát természetvédelmi területen csak engedéllyel lehet szedni!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek