3 évnél régebbi cikk

Vissza nem térítendő támogatással az élhetőbb lakókörnyezetért - fehérvári társasházak is pályázhatnak
·Zöldpályázat·Utolsó frissítés: undefined
Vissza nem térítendő támogatással az élhetőbb lakókörnyezetért - fehérvári társasházak is pályázhatnak
·Zöldpályázat·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvári társasházak és lakásszövetkezetek is jelentkezhetnek környezetük megújítására, csinosítására az OTP Business bruttó 1 millió 200 ezer forintos pályázatára. Az elnyert összegből a lakóközösségek füvesíthetnek, növényekkel, bokrokkal, fákkal tehetik élhetőbbé környezetüket. Gyerekeik számára pedig környezetbarát, biztonságos játszóteret is építtethetnek.

Az OTP Business életminőségét javító pályázata támogatja a beruházások költségeit: ez megoldást jelent azoknak a munkálatoknak az elvégzésére, amelyekre csak később lenne kerete a társasháznak, lakásszövetkezetnek.

 A pályázatot két kategóriában, az Otthon a közösségben és az Otthon a jövőben címmel hirdetik meg.

Az Otthon a közösségben kategória a ház üzemeltetésének hatékonyabbá, környezettudatosabbá tételét segíti. A pályázati összegből a szelektív hulladékgyűjtés kialakítását, online leolvasható mérőórák beszerelését vagy a postaládacserét is finanszírozhatják a lakóközösségek. Az elnyert összeg a közös helyiségek és területek fejlesztésére is felhasználható, pl. biciklitárolók kialakítására, közös kerti sütő, játszótér létesítésére, kertépítésre és gyepesítésre.

Az Otthon a jövőben kategória a lakók védelme érdekében tett fejlesztéseket finanszírozza: lépcsők biztonságossá tételét, akadálymentesítést, digitális kaputelefonok beszerelését, kamerarendszer kialakítását.

Mindkét kategóriában az első helyezett bruttó 1 millió 200 ezer forintos támogatási összeget nyer, a második bruttó 1 millió 100 ezer, a harmadik bruttó 1 millió, a negyedik bruttó 900 ezer, az ötödik bruttó 800 ezer, a hatodik bruttó 700 ezer, a hetedik bruttó 600 ezer, a nyolcadik bruttó 500 ezer, a kilencedik bruttó 400 ezer, a tizedik bruttó 300 ezer forintban részesül.

 Az OTP Business pályázatára online lehet jelentkezni május 30-a éjfélig.

A benyújtott igényléshez szükséges a társasház vagy lakásszövetkezet, valamint a képviseletet ellátó cég vagy magánszemély adatai,  a pályázati kategória megjelölése, a tervezett költségek és a megvalósítás ütemterve, a munka rövid leírása, minimum három fotó a mostani állapotról illetve mellékelhető egy látványterv is a társasház megálmodott környezetéről.

A pályázatokat június 25-ig bírálják el, a nyerteseket július 2-ig értesítik. A pályázatról bővebben ez alatt a link alatt  tájékozódhatnak.

Borítókép: Ficsóri Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek