3 évnél régebbi cikk

Megteltek az intenzív ágyak a fehérvári covid-osztályon, újabbakat szabadítanak fel
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Megteltek az intenzív ágyak a fehérvári covid-osztályon, újabbakat szabadítanak fel
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

107 ágy, ennyi volt a kapacitás a fehérvári covid-intenzíven. Ezek mostanra megteltek, műtőket nyitnak meg, hogy tovább növeljék a kapacitást.

Dr. Bucsi László, a fehérvári kórház főigazgatója Vargha Tamás országgyűlési képviselőnek részletezte a jelenlegi álllapotokat a kórház covid-osztályán. 

A beszélgetésben elhangzott: a vírus elleni küzdelem fő pillére a felelős védekezés, ezért nyomatékosan az oltásra való jelentkezésre buzdítanak mindenkit. 

A kórházigazgató elmondta, eddig 107 kijelölt intenzív ágy volt a fehérvári kórházban a covidosok ellátására, ezek mostanra megteltek. A jelenleg használaton kívüli műtők megnyitásával bővítik a kapacitást, ezzel 125-re tudják növelni a lélegeztetővel ellátott ágyak számát, melyek használatához a személyzet is biztosított. A megyei kórház irányítja az egész megyei covid védekezést, és Dunaújvárossal is szoros kapcsolatban vannak, ahol lassan szintén megtelik a 48 kijelölt ágy. 

"Tárgyaltunk Sárkány Ágnes főorvos asszonnyal, és úgy néz ki, még 15 ággyal tovább tudjuk bővíteni a kapacitást, ez nagyon remélem, hogy elég lesz." - tette hozzá a kórházigazgató. 

Az oltásokra vonatkozóan elmondta: egyelőre 10 oltópont működik a városban, ami 35-re fog növekedni a tömeges oltás beindulásával. 

Ismertette azt is: amióta beoltották az oltásra jelentkezett egészségügyi dolgozókat, közülük senki nem került súlyos állapotba, legfeljebb enyhe tünetekkel kapták el a betegséget.

Borítókép: Facebook/Vargha Tamás
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek