3 évnél régebbi cikk

Hétvégén már mindenhol 10 fok feletti hőmérséklet várható
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Hétvégén már mindenhol 10 fok feletti hőmérséklet várható

Bár melegszik, de igazi szeszélyes, változékony tavaszi idő várható a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hétvégén jellemzően már mindenhol 10 Celsius-fok felett, néhol 20 fok közelében alakulnak a csúcsértékek. Emellett változékony lesz az idő, napsütésre, de borús, csapadékos időre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken többórás napsütés várható, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok 12-19 fok között alakulnak.

Szombaton a Dunántúlon rövid időre, a Tiszántúlon még több órára kisüthet a nap, ugyanakkor nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Összességében több helyen valószínű csapadék: délelőtt inkább a Dunántúlon, délután, este máshol is előfordul eső, zápor. Helyenként zivatar is kialakulhat. A szél sokfelé élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 14-19 fok között várható.

Vasárnap főleg reggel, délelőtt helyenként még előfordulhat gyenge eső, zápor, napközben nem valószínű csapadék. Még ekkor is sokfelé élénk, néhol erős lesz a szél. Hajnalban 1 és 7, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek