3 évnél régebbi cikk

65 millió forintos önkormányzati támogatást kap a fehérvári egészségügy
·Hírektámogatás·Utolsó frissítés: undefined
65 millió forintos önkormányzati támogatást kap a fehérvári egészségügy
·Hírektámogatás·Utolsó frissítés: undefined

A koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddigi „csúcsot” megdöntött, az egészségügyben dolgozók hősiesen állják a küzdelmet mindannyiunk érdekében. Mindehhez újabb, 65 millió forint összegű anyagi segítséget nyújtott Székesfehérvár önkormányzata nevében Cser-Palkovics András polgármester.

„Az egészségügy emberemlékezet óta nem nézett szembe akkora kihívással, mint napjainkban. A járványügyi adatok, bár önmagukban is drasztikusak, nem tudják átadni azt a hősies, folyamatosan zajló küzdelmet, amit városunk orvosai, ápolói, mentősei és a mindannyiuk munkáját segítők végeznek. Minden és feltétlen tiszteletünk, hálánk mellett ki kell fejezzük támogatásunkat az összes lehetőségeink szerinti módon! Élve a rendkívüli jogrendben rám ruházott rendkívüli felhatalmazással, mintegy 65 millió forint támogatást biztosítok az önkormányzat nevében a székesfehérvári egészségügy számára az elfogadott 2021. évi költségvetés terhére." - írta közösségi oldalán a polgármester.

A 65 millió forintból 50 millió forintot a székesfehérvári Szent György Kórház kap, amit az intézmény szabadon használhat fel. Ezen kívül minden felnőtt- és gyermek háziorvosi körzetnek 250 000 forint rendkívüli támogatást nyújt város, ez összesen 14,25 millió forintot tesz ki.

Cser-Palkovics András a posztjában kifejtette, a mostani támogatások mellett folyamatos kapcsolatban vannak a helyi egészségügyi vezetőkkel, hogy jelzésükre, kérésük szerint tudjanak segítséget nyújtani a szektor számára.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek