Heavy rain8 °C
2021. április 13. kedd Ida
Menü
Házhozszállítás

Operatív törzs: átlépte a kétmilliót a beoltottak száma

A ma érkezett Pfizer-szállítmánnyal oltják a pedagógusokat várhatóan csütörtökön és pénteken - tájékoztatott az oltási munkacsoport vezetője.

György István, az oltási munkacsoport vezetője bejelentette, hogy ezekben az órákban lépjük át a kétmilliomodik beoltottat. Messze az uniós átlag felett vagyunk - tette hozzá. Ez az eredmény a kormány vakcinabeszerzésének köszönhető.

Az idősotthonokban már érezhető az év elején beadott oltások pozitív hatása, ott már visszaszorult a járvány. Folytatják a regisztrált idősek, krónikus betegek oltását is. Eddig 3,7 millió fő regisztrált, és ebből 1,5 millió fő a 65 éven felüli. Az utóbbi csoport 78 százaléka van beoltva. 

György István ismertette a pedagógusok oltásának tervét is. Három napon át 101 kórházban, 426 oltóponton várják a pedagógusokat reggel héttől este hétig. Az ő oltásukra a kedden érkező Pfizer-vakcinából lesz lehetőség. SMS-ben értesítik majd őket, hogy mikorra kell menniük, a hozzájuk legközelebb eső kórházi oltópontra.

A pedagógusok második körös oltása húsvét után lesz, április 8-10 között. Az éjfélig beérkezett regisztrációk feldolgozása most is zajlik. A második körben is SMS-ben értesítik az oltandókat. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat, kiemelve, hogy a kórházban kezelt betegek száma jelentősen emelkedett, 262 fővel.  

4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett. Fejérben 303 új fertőzöttet regisztráltak.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett.12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7%-ot szemben a 10,6%-os uniós átlaggal.

A héten is folytatódik az idősek oltása, Pfizer- és Szputnyik-vakcinát kapnak majd. 180 ezer adag Szputnyik jut majd a kórházi oltópontokra. Praxisonként  54 főt küldhetnek a háziorvosok az oltópontokra. A húsvéti ünnep napjai alatt is menni fog az oltás - tette hozzá.

Oltóbuszok, mint mobil oltópontok is működésbe léptek, főként kistelepüléseken szeretnék ezeket bevetni, ahol betöltetlen vagy helyettesített praxisok vannak. Naponta 4-5 busszal tudnak dolgozni, melyek mobil orvosi rendelőként működnek, az adott települések regisztráltakat hívják be. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • 23 egyesületet 19,5 millió forinttal támogat a városi Sport Alap
  23 egyesületet 19,5 millió forinttal támogat a városi Sport Alap
 • Adománygyűjtő pályázatot kínál a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
  Adománygyűjtő pályázatot kínál a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
 • Csodás eredményeket értek el a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai
  Csodás eredményeket értek el a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai
 • Koronavírus - még mindig rosszak az adatok, csaknem 3 millió embert oltottak be
  Koronavírus - még mindig rosszak az adatok, csaknem 3 millió embert oltottak be
 • Adóbevallások - az interneten módosíthatók a legegyszerűbben
  Adóbevallások - az interneten módosíthatók a legegyszerűbben
 • Csökken a koronavírus örökítőanyaga a fehérvári szennyvízben
  Csökken a koronavírus örökítőanyaga a fehérvári szennyvízben
 • Hatékony a Pfizer vakcinája a fiatalabbaknál is
  Hatékony a Pfizer vakcinája a fiatalabbaknál is
 • Kevesebben tettek nyelvvizsgát tavaly
  Kevesebben tettek nyelvvizsgát tavaly

Eseménynaptár