Heavy rain8 °C
2021. április 13. kedd Ida
Menü
Házhozszállítás

Megkezdték a kismamák oltását a fehérvári kórházban, csütörtöktől a pedagógusok következnek

Megkezdték a kismamák oltását a fehérvári kórházban, csütörtöktől a pedagógusok következnek
Fehérváron is elkezdődött a kismamák oltása (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Már lehetőségük van a várandósoknak, szoptatós kismamáknak is, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát a Fejér Megyei Szent György Kórházban - erre elkülönített helyet biztosít az intézmény. Csütörtöktől a megyében élő pedagógusokat is várják az oltóponton.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter még vasárnap jelentette be Facebook-oldalán, hogy miután megszületett a szakmai állásfoglalás a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül biztosítják a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.

Ennek megfelelően a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületének bejáratánál jelentkezhetnek szerdától azok a tizenkettedik hetet betöltött várandósok, akik szeretnék beoltatni magukat a koronavírus ellen. Nemcsak őket, hanem a szoptatós kismamákat is fogadják az egyéb oltásoktól, rendelésektől elkülönített helyiségben.

A Fejér Megyei Kormányhivataltól a kórház azt a tájékoztatást kapta, hogy várhatóan több ezer várandós kismama érkezhet a számukra kijelölt oltóhelyre: "Körülbelül kétezer várandós kismama jelentkezhet, meglátjuk, hogy milyen mértékű lesz az érdeklődés. Szeretnénk minél többet oltani, hiszen sajnos mindenféle tragikus történetről lehetett hallani. Mindenkit, arra biztatnék, hogy mindenképpen oltakozzon" - hangsúlyozta Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Kórház COVID-védelemért felelős főkoordinátora.

A koronavirus.gov.hu oldalon arra kérik az oltást igénylő várandósokat, hogy amennyiben szeretnének oltást, akkor előbb regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd tájékoztassák háziorvosukat az oltási szándékukról. Ezt követően a háziorvos megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton (Pfizer-vakcinával), vagy amennyiben rendelkezésre áll Moderna-vakcina, akkor akár háziorvosi rendelőben is sor kerülhet rá.

További jó hír, hogy csütörtökön a pedagógusok oltása is megkezdődik a fehérvári kórház rendelőintézetében - azok, akik megkapják SMS-ben az oltási időpontot, jelentkezhetnek az oltóponton.

"Még ma megkapjuk az oltandók listáját és az alapján várjuk holnap reggel hét órától a pedagógusokat. Elképzelés szerint két-három nap alatt végezni fogunk az oltásukkal" - folytatta Reiber István, majd hozzátette:

pár ezer pedagógus megjelenésére számítanak, így a gördülékeny oltás érdekében ők külön sorban jelentkezhetnek a rendelőintézetben, és a négy-öt oltóhely valamelyikén kapják meg a tervek szerint a Pfizer-vakcinát.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • 23 egyesületet 19,5 millió forinttal támogat a városi Sport Alap
  23 egyesületet 19,5 millió forinttal támogat a városi Sport Alap
 • Adománygyűjtő pályázatot kínál a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
  Adománygyűjtő pályázatot kínál a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
 • Csodás eredményeket értek el a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai
  Csodás eredményeket értek el a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai
 • Koronavírus - még mindig rosszak az adatok, csaknem 3 millió embert oltottak be
  Koronavírus - még mindig rosszak az adatok, csaknem 3 millió embert oltottak be
 • Adóbevallások - az interneten módosíthatók a legegyszerűbben
  Adóbevallások - az interneten módosíthatók a legegyszerűbben
 • Csökken a koronavírus örökítőanyaga a fehérvári szennyvízben
  Csökken a koronavírus örökítőanyaga a fehérvári szennyvízben
 • Hatékony a Pfizer vakcinája a fiatalabbaknál is
  Hatékony a Pfizer vakcinája a fiatalabbaknál is
 • Kevesebben tettek nyelvvizsgát tavaly
  Kevesebben tettek nyelvvizsgát tavaly

Eseménynaptár