3 évnél régebbi cikk

Megkezdték a kismamák oltását a fehérvári kórházban, csütörtöktől a pedagógusok következnek
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
koronavirus.gov.hu
Megkezdték a kismamák oltását a fehérvári kórházban, csütörtöktől a pedagógusok következnek
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Már lehetőségük van a várandósoknak, szoptatós kismamáknak is, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát a Fejér Megyei Szent György Kórházban - erre elkülönített helyet biztosít az intézmény. Csütörtöktől a megyében élő pedagógusokat is várják az oltóponton.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter még vasárnap jelentette be Facebook-oldalán, hogy miután megszületett a szakmai állásfoglalás a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül biztosítják a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.

Ennek megfelelően a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületének bejáratánál jelentkezhetnek szerdától azok a tizenkettedik hetet betöltött várandósok, akik szeretnék beoltatni magukat a koronavírus ellen. Nemcsak őket, hanem a szoptatós kismamákat is fogadják az egyéb oltásoktól, rendelésektől elkülönített helyiségben.

A Fejér Megyei Kormányhivataltól a kórház azt a tájékoztatást kapta, hogy várhatóan több ezer várandós kismama érkezhet a számukra kijelölt oltóhelyre: "Körülbelül kétezer várandós kismama jelentkezhet, meglátjuk, hogy milyen mértékű lesz az érdeklődés. Szeretnénk minél többet oltani, hiszen sajnos mindenféle tragikus történetről lehetett hallani. Mindenkit, arra biztatnék, hogy mindenképpen oltakozzon" - hangsúlyozta Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Kórház COVID-védelemért felelős főkoordinátora.

A koronavirus.gov.hu oldalon arra kérik az oltást igénylő várandósokat, hogy amennyiben szeretnének oltást, akkor előbb regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd tájékoztassák háziorvosukat az oltási szándékukról. Ezt követően a háziorvos megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton (Pfizer-vakcinával), vagy amennyiben rendelkezésre áll Moderna-vakcina, akkor akár háziorvosi rendelőben is sor kerülhet rá.

További jó hír, hogy csütörtökön a pedagógusok oltása is megkezdődik a fehérvári kórház rendelőintézetében - azok, akik megkapják SMS-ben az oltási időpontot, jelentkezhetnek az oltóponton.

"Még ma megkapjuk az oltandók listáját és az alapján várjuk holnap reggel hét órától a pedagógusokat. Elképzelés szerint két-három nap alatt végezni fogunk az oltásukkal" - folytatta Reiber István, majd hozzátette:

pár ezer pedagógus megjelenésére számítanak, így a gördülékeny oltás érdekében ők külön sorban jelentkezhetnek a rendelőintézetben, és a négy-öt oltóhely valamelyikén kapják meg a tervek szerint a Pfizer-vakcinát.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek