2 évnél régebbi cikk

Több helyen is húsvéti díszbe öltöztek a fák Székesfehérváron
·Hírekhúsvét·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Több helyen is húsvéti díszbe öltöztek a fák Székesfehérváron
·Hírekhúsvét·Utolsó frissítés: undefined

A belvárosban, a Maroshegyen és a Vasvári Általános Iskolánál is hangulatos fotók készültek, több helyen indult kezdeményezés közösségi tojásfadíszítésre.

Húsvéti köntösbe öltöztették a fákat Szilvamagnál a Batthyány utcai orvosi rendelőnél. A színes tojásdíszek ebben a nehéz időszakban is a reményt, a tavaszt hirdetik. Maroshegy önkormányzati képviselője és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház akciójának köszönhetően minden arra járó gyönyörködhet az élénk színekben pompázó növényekben.

"Soha nem volt olyan nagy jelentősége a húsvétnak és a feltámadás üzenetének, mint manapság. Minden tragédia után van tovább, fel kell állni, tovább kell menni! A fájdalmainkat magunkban tudjuk, de az élet örök! Az életünk nagyon megváltozott, sokan élnek meg napjainkban nagy szomorúságokat, sokan veszítették el családtagjukat, keveset találkozhatunk szüleinkkel, unokáinkkal.

A tojásfadíszítő kezdeményezéssel szeretnénk az itt lakóknak és a városrészen áthajtó autósoknak egy pici mosolyt csalni az arcukra, és melegséget hozni a szívükbe. Ha csak egy pici pillanat is lesz ez, már megérte az igyekezetünket!”

– fogalmazott Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője, akinek kezdeményezésére összesen ezer darab színes tojással dekoráltak ki több köztéri fát a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai és a Városgondnokság közreműködésével.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház udvarán is közösségi díszítésre hívták a környékbelieket, a járványhelyzetre való tekintettel mindenki egyénileg teheti fel tojásdíszét az udvaron lévő fára. Itt április 5-ig várják a saját készítésű, hungarocellből, műanyagból, tojásból készített hímes tojásokat. Azt kérik, hogy az időjárás viszontagságait is bíró díszek érkezzenek.

Az önkéntes fadíszítők nem üres kézzel távoznak a Gárdonyitól, a művelődési ház ugyanis egy kincsesládát helyezett a fához. Aki díszít, innen választhat magának ajándékot.

A Fehérvári vagyok! Facebook-csoportban az egyik tag kezdeményezte, hogy Székesfehérvár belvárosát is öltöztessük közösen húsvéti díszbe az elkövetkező napok során. Kovácsné Julika meg is tette az első lépést: kiválasztott egy fát, melyekre el is helyezett már néhány tojást. Kíváncsian várjuk a folytatást!

A Vasvári Pál Általános Iskolánál is hangulatos dekorációval várják a tavaszi ünnepet. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek