Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Megújult a Szivárvány Óvoda udvara Székesfehérváron

Megújult a Szivárvány Óvoda udvara Székesfehérváron
Megújult a Szivárvány Óvoda udvara (Fotó: Burján Zsigmond/FTV)

A Szivárvány Óvoda udvarának átadásával öt intézmény felújítását magában foglaló projekt zárult le, amelynek keretében továbbá megújult a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája, az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda és a Napsugár Óvoda kertje is.

A tereprendezésen túl többek között új és felújított játszóeszközök, valamint biciklipálya is várja majd vissza a gyerekeket a Szivárvány Óvodába. Az intézmény kertje ugyanis nettó 23,2 millió forintos, teljes felújításon esett át az elmúlt hónapok során. A Szivárvány Óvoda mellett másik négy intézmény udvara – a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája, az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda és a Napsugár Óvoda – is megújult mintegy nettó 141,38 millió forint értékben, egy TOP-os pályázati forrásnak köszönhetően, így összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortosabbá a fejlesztések.

"A felújítás környezeti rendezést, a növényzet megújítását is jelentette, illetve biztonságos burkolatok kerültek elhelyezésre. Felújításra kerültek a régi játszóeszközök és újakat is építettek be. Összességében is elmondható, hogy uniós forrásból - mint például ez a mostani beruházás -, korábban pedig városi forrásból is elég sok óvoda udvarát már meg tudtuk újítani. Mondhatjuk, hogy minden fejlesztés, minden beruházás fontos a város életében, és ez így is van, de az ember szívéhez-lelkéhez különösen közel áll minden olyan, ami a gyermekeket érinti" - mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A városrész önkormányzati képviselője, Dienesné Fluck Györgyi kiemelte, hogy komplex az öröm, mert tavaly készült el a Zombori út felújítása, ami jelentősen megkönnyíti a környékbeli lakosok életét.

"A kettőnek szüksége volt egymásra, mert ugye amíg nem volt kész az utunk, addig a csapadékvizet nem tudtuk elvezetni. Magam is kint voltam megnézni, amikor a szülők nagy dobozok tetején lépkedtek, és a gyerekeket úgy hozták az óvodába" - emelte ki Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

A járványhelyzet miatt jelenleg csak ügyelet van az óvodákban, így mindössze tucatnyi gyerek tartózkodik az intézményben ezekben a hetekben, ám nekik különleges élményt adtak a munkálatok.

"Változatos mozgásformák, nagyon szép, esztétikus felületeken, persze biztonságos játékok között játszhatnak majd a gyerekek. Figyelemmel kísérték az egész munkaműveletet innen az ablakokból, meg amikor reggel jöttek. Úgyhogy nagyon-nagyon népszerű volt minden egyes eszköz, amivel itt a munkálatokat végezték" - mesélte Nagyné Cseterics Éva, a Szivárvány Óvoda igazgatója.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
 • Ma soron kívül oltják a regisztrált pedagógusokat
  Ma soron kívül oltják a regisztrált pedagógusokat

Eseménynaptár