3 évnél régebbi cikk

Ritka rendellenességgel született fehérvári kislány bokaműtétjéhez indult jótékonysági gyűjtés
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Zoé útja - Harc a Fibular Hemimelia-val Alapítvány
Ritka rendellenességgel született fehérvári kislány bokaműtétjéhez indult jótékonysági gyűjtés
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári Zoé ritka rendellenességgel született: a fibular hemimelia szárkapocscsont végtaghiányt jelent, ami több műtéti beavatkozással korrigálható csak. Zoé számára adódott egy egyedülálló lehetőség: amennyiben kétéves kora előtt Amerikában el tudják végezni az első műtétet, nem marad merev a kislány bokája. Ehhez a beavatkozáshoz gyűjtenek adományokat a gyógykezelésre létrehozott alapítvány számláján.

40 ezerből egy gyermek, Magyarországon évente két kisbabánál kevesebb születik a világon a fibular hemimelia nevű, szárkapocscsont végtaghiányt jelentő fejlődési rendellenességgel. Közéjük tartozik a székesfehérvári Szaller Zoé. A növekedéssel a hosszkülönbség is nő a lábak között, amit csonthosszabbító műtétekkel tudnak korrigálni az orvosok.

A Zoé útja - Harc a Fibular Hemimeliával Alapítvány célja, hogy az egyéves kislány gyógykezelését, állapotjavulását elősegítse, köztük a műtétek, a rehabilitáció, az utazások és az azzal járó költségek finanszírozásával, továbbá szeretnék támogatni a magyarországi gyermek ortopéd sebészet fejlesztését is.

Zoé számára adódott egy egyedülálló lehetőség: az Egyesült Államokbeli (Baltimore) ortopédiai kórházzal folytatott konzultációk során kiderült, hogy a kisgyermek lába jó klinikai állapotú, így az általuk végzett első műtéti kezeléssel elérhető lenne, hogy ne legyen merev Zoé bokája. Ennek az egyik feltétele, hogy a beavatkozást a kislány kétéves koráig - azaz 2021. december 20-ig - el kell végezni.

Mivel a ritka rendellenesség miatt kevés olyan intézmény van a világon, ahol célzottan foglalkoznak a fibular hemimelia kezelésével, az amerikai, magas színvonalú beavatkozást együttműködően támogatja Zoé magyar kezelőorvosa. Az első műtét ára 63-65 ezer dollár, közel 20 millió forint – ennek a bokaműtétnek a finanszírozására gyűjt adományokat az alapítvány:

Zoé útja – Harc a Fibular Hemimelia-val Alapítvány
Számlaszám: 11736147-21446524
IBAN: HU50117361472144652400000000
SWIFT KÓD: OTPVHUHB

További adatok és információk a www.zoeutja.hu oldalon olvashatók.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek