3 évnél régebbi cikk

Operatív törzs: nem lesz kötelező a maszk a teraszvendégeknek
Operatív törzs: nem lesz kötelező a maszk a teraszvendégeknek

Nem kell a vendéglátóhelyek teraszán a maszkot viselni a vendégeknek - jelentették be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

Kiss Róbert az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, hogy április 19-től a vendéglátóüzletek esetében a teraszok kinyithatnak reggel 5-től fél tízig, a teraszokon nem kell viselni maszkot, de a belső helyeken maszkot kell visleni, és nem lehet fogyasztani. A vendéglátóhely munkatársai mindehol kötelesek maszkot viselni.

Müller Cecília tországos tisztifőorvos elmondta, hogy a harmadik hullám csúcsán vagyunk. A vírus reprodukciós rátája egy alá csökkent az elmúlt napokban. Ez az a viszonyszám, hogy egy fertőzött hány embernek adja át valóban a betegséget. Jelenleg egy fertőzött egy másik embernek adja át a vírust.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, továbbra is nagyon fontos, hogy ne fertőződjünk meg, és haladéktalanul vegyük fel a védőoltást. Már több mint 3,1 millió ember kapott védőoltást, amely a teljes lakosság 32 százaléka. Ezzel szemben ez az arány az unióban 17 százalékos.

Müller Cecília elmondta, hogy a regisztrált oktatási dolgozók 80 százalékát már beoltották. Ha a mostani harmadik körben is sokan elmennek oltakozni, akkor még magasabb lehet ez a szám. Az országos tisztifőorvos kitért arra, hogy az oktatási intézményekben továbbra is nagyon fontos a gyakori kézmosás, a gyerekek ne egyenek a másik uzsonnájából, és csak egészségesen menjenek iskolába, óvodába.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek