2 évnél régebbi cikk

Szépen halad a Velencei Ifjúsági Tábor teljes újjáépítése
·Hírektábor·Utolsó frissítés: undefined
Szépen halad a Velencei Ifjúsági Tábor teljes újjáépítése
·Hírektábor·Utolsó frissítés: undefined

Nyolcszáz millió forintból szépül meg a Székesfehérvár tulajdonában lévő 143 férőhelyes tábor, téliesített része is lesz.

A Modern Városok Program keretében teljesen megújul a Velencei Ifjúsági Tábor. A beruházásra Székesfehérvár városa 800 millió forintot kapott a kormánytól.

A tábor 143 férőhelyes. A felújítást követően egy téliesített központi épülettel is rendelkezik majd, melyben több mint negyven diáknak a téli időszakban is lehet tábort szervezni. 

Velencén, a Régiposta utca 1. szám alatt már csak a táborvezetői ház emlékezetet az egykori táborra. A tavaly nyáron, a Modern Városok Program keretében indult beruházás munkálatai nagyon jól haladnak.

A régi közösségi épület helyén már áll az az új, kétszintes épület, amelyben a földszinten kap helyet a recepció, a 80 fős étkező- és foglalkoztatóterem, a 140-160 adagos melegítőkonyha és a gazdasági parkoló, egy akadálymentesített szoba, valamint az egészségügyi részleg, melyhez orvosi szoba, váró, két különálló betegszoba és önálló vizesblokk tartozik.

Az emeleten lesz 9 négyfős és 2 kétfős, téliesített szoba, ez utóbbiakat akár oktatásra is lehet majd használni. Az új közösségi épületben 41 főt tudnak elhelyezni. A 18 vadonatúj faházzal, amelyek között akadálymentesített is van, a tábor teljes befogadóképessége 143 fő lesz a fejlesztésnek köszönhetően.

A főbejárat közelében 40 állásos kerékpárparkoló lesz. A parkosítással és új utcabútorok, okospadok kihelyezésével korszerűsítik a zöldterületet, kialakítanak egy univerzális sportpályát, lesz egy nagy közösségi tér, illetve korszerű sport- és játékeszközöket szereznek be. Törekszenek arra, hogy az árnyat adó, szép és nagy fákat megőrizzék.

Nagyon szépen halad az építkezés, és az eszközbeszerzések is folyamatban vannak, így bízunk benne, hogy talán a nyári időszakban fogadhat már diákokat a tábor Velencén. Reméljük, hogy a csodálatos környezetben, a korszerű épületekben és a megújuló közösségi tereken rendezett táborok sok szép élményt nyújtanak majd a fehérvári iskolásoknak, valamint a más városokból hozzánk érkező diákoknak, fiataloknak egyaránt.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A helyszínt Dr. Cser-Palkovics András a közösségi oldalán közzétett videóban mutatta be.

"Bízom benne, hogy talán már most nyáron is lesz itt lehetőség tábort szervezni." - fogalmazta meg a polgármester, aki hozzátette Székesfehérvárról és az ország más részeiből is érkezhetnek majd ide a gyerekek.

Borítókép: Faceboom.com/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek