2 évnél régebbi cikk

Új beruházás érkezik Fehérvárra: a fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártásával foglalkoznak majd
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined
Új beruházás érkezik Fehérvárra: a fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártásával foglalkoznak majd
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined

14 milliárd forint összértékben 220 új munkahelyet létrehozó magyarországi beruházási megállapodásokat kötött kedden Svájcban Szijjártó Péter. Az egyik ilyen beruházás a fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártása Székesfehérváron.

„Három svájci vállalattal tudtunk megállapodni arról, hogy részben bővítik magyarországi tevékenységüket, részben új beruházóként jelennek meg a magyar piacon”–mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy három különböző iparágban és három különböző városban történnek majd ezek a beruházások: bővítés lesz a vasútikocsi-gyártás területén Szolnokon és a fogkrémtubus-előállítás területén Debrecenben, valamint teljesen új beruházás lesz a fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártása Székesfehérváron.

A város országgyűlési képviselője, Vargha Tamás közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a svájci vállalat az új beruházással legalább 50 új munkahelyet teremt Székesfehérváron.

A svájci beruházók fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság működésében. Majdnem 900 svájci tulajdonosi hátterű vállalat működik hazánkban, és ezek 33 ezer embernek adnak munkát. A svájci vállalatok folyamatosan beruháznak vagy fejlesztenek Magyarországon–tette hozzá Szijjártó Péter.

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek