Fair29 °C
2021. június 20. vasárnap Rafael
Menü
Házhozszállítás

Ötmillió forinttal támogatja a Fejér Megyei Szent György Kórházat a Hydro Global Business Service

Az összeget a koronavírus-járvány elleni védekezésre fordítja az egészségügyi intézmény.

A Hydro név ismerősen cseng Fehérváron, hiszen a város egyik legnagyobb foglalkoztatójáról van szó. Az alumíniumgyártással foglalkozó multinacionális vállalat szolgáltató cégének nevében Csillik Enikő kommunikációs vezető adta át jelképesen az ötmillió forintos támogatást Bucsi Lászlónak a Fejér Megyei Szent György Kórház intézményvezetőjének pénteken.

"A pandémia nyilván minket is nagyban érintett, a cég működési rendjét is formálta, munkavállalóink zömében most már majdnem egy éve otthonról dolgoznak. Saját bőrünkön érezzük, hogy mit jelentenek ezek a nehézségek, ezért felelősséget vállalva nemcsak csak alkalmazottaink, hanem a szűkebb közösségünk iránt is döntöttünk úgy, hogy a Betegápolásért Alapítványon keresztül felajánlunk ötmillió forintot a Fejér Megyei Szent György Kórház javára" - emelte ki Csillik Enikő.

Bucsi László a kórház  intézményvezetője elmondta, ahogy a járvány hullámai erősödtek - különösen a harmadik - egyre inkább megmutatkozott a civil szféra segíteni akarása.

"Az egészségügyi dolgozóknak ilyen komoly presztízse még nem volt. 40 éve vagyok a pályán, de nem éreztem még a lakosság, a civil szféra részéről, hogy ilyen komoly presztízse lenne az egészségügyi dolgozóknak" - mondta el Bucsi László, aki a járvánnyal kapcsolatosan kiemelte, a kórház COVID-részlege 1-2 héttel ezelőtt még csúcsra járatva működött, ám mára valamivel kedvezőbb a helyzet.

"A Covidra beforgatott ágyainknak 90-95 százaléka foglalt volt, ez most lefelé megy, jelenleg 70-80 százalék ez a szám. Véleményem szerint jó irányba megyünk, ami örvendetes."

A Hydro által felajánlott ötmillió forintból a kórház egészségügyi szakdolgozói számára jól szellőző, viszonylag komfortos védőruhákat vásárolnak.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

 • Ma van Apák napja
  Ma van Apák napja
 • Foci EB: Egy-egyes döntetlen a Franciák ellen
  Foci EB: Egy-egyes döntetlen a Franciák ellen
 • Már szabadon utazhatnak Horvátországba a magyarok
  Már szabadon utazhatnak Horvátországba a magyarok
 • A hétvégén is folytatódik itthon a koronavírus elleni oltás
  A hétvégén is folytatódik itthon a koronavírus elleni oltás

A hét sztorija

Eseménynaptár