2 évnél régebbi cikk

Mit kell tenni, ha az oltás ellenére sem kaptuk meg a védettségi igazolványt?
·Hírekvédettségi igazolvány·Utolsó frissítés: undefined
Mit kell tenni, ha az oltás ellenére sem kaptuk meg a védettségi igazolványt?
·Hírekvédettségi igazolvány·Utolsó frissítés: undefined

Ha megkapjuk a koronavírus elleni védőoltást nem kell igényelni az igazolványt, azt az állam hivatalból postázza. Ám mit tegyünk, ha mégsem érkezik meg a kártya a címünkre?

Sokan érdeklődnek a vakcinavédettségi igazolvánnyal kapcsolatban - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Előfordul ugyanis az, hogy a mostani nagy hajráidőszakban, amikor nagyon sok védőoltás kerül beadásra az oltópontokon, az egészségügyi szolgáltatóknál, a praxisokban, a védőoltás beadásának rögzítése késik. Ugyanakkor az igazolványok gyártása csakis azon adatok alapján történhet, amiket rögzítettek a szolgáltatók a rendszerben.

Ha valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie az igazolványt, azt az állam hivatalból postázza. A védőoltást igazoló kártyának nincs érvényességi ideje. 

Ha mégsem kaptuk meg a védettséget igazoló okmányt, esetleg hibát tapasztalunk az adatokkal kapcsolatosan, akkor az Ügyfélkapun vagy a kormányhivataloknál lehet jelezni a problémákat.

„Az Ügyfélkapun keresztül javasoljuk, hogy keresse meg a koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentés menüpontot, és egy elektronikus űrlap segítségével jelezheti bárminemű problémáját a védettségi igazolvánnyal szemben. Ugyanezt megteheti a kormányhivatalok ügyfélszolgálati pontjain, ahol most egyelőre természetesen időpontot kell kérni, úgy tud csak személyesen megjelenni” – emelte ki az országos tisztifőorvos.

Borítókép: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek