2 évnél régebbi cikk

Elkészült a Szent Imre iskola épülete
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Elkészült a Szent Imre iskola épülete

Célegyenesben van a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése. Amellett, hogy az épület új szintet kapott, különleges építészeti megoldásának köszönhetően nagyobb közösségi tereket, és a legkorszerűbb technikával felszerelt új tantermeket alakítottak ki. A látványos változáson átment intézmény új részeit májusban vehetik birtokba a diákok.

Üvegfalú függőfolyosó, kalandparknak is beillő játszóudvar, szinteltolásos közösségi terem, liftes lépcsőház, és új, a legmodernebb okostáblákkal felszerelt tantermek – csak néhány abból a látványos és praktikus elemből, amellyel a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővült.

A szentimrések mertek nagyot álmodni új tantermekről, multifunkciós közösségi terekről, és az iskola teljes körű modernizálásáról, most pedig már az is látszik, hogy érdemes volt nagyszabású terveket szőni.

Közel két esztendő telt el az intézmény korszerűsítésének bejelentése óta, a beruházás mintegy 1,85 milliárd forintból valósul meg. Megtörtént a tetőtér beépítése is, vagyis újraépítése, hiszen egy teljesen új födémszerkezetet alakítottak ki, és korszerű napelemeket is elhelyeztek az energiatakarékosság jegyében.

"Minden az ütemterv szerint haladt, volt nehezítő, könnyítő körülmény: nehezítő körülmény volt a pandémia, hiszen az minden munkavállalót érintett, könnyítő körülmény volt viszont, hogy az iskola többször volt üres. Most is félig üres, ez pedig könnyíti a munkát, amikor egyidőben zajlik az oktatás illetve a munkálatok.” - részletezte Csák Lajos, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Az iskolában most is folyik a jelenléti oktatás, májusban pedig már az új tantermeket is kipróbálhatják a diákok. Az új tanári, illetőleg a termek a régi iskolaépülettel egy új, alulról felépített, liftes lépcsőházzal lettek összekötve, a mozgáskorlátozottakra is gondolva.

„Köszönjük a tervezőnek, mert egy olyan iskolát álmodott meg, amely egy komplex iskola. - tette hozzá Ugrits Tamás, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda püspöki biztosa.  - Az óvodától kezdve egészen a gimnáziumig. nagyon könnyen megközelíthető az épület minden része, nagyon praktikus, nagyon használható a gyermekek, a tanárok, sőt, szülők számára is, és fontos dolog, hogy nem veszítettünk teret.”

Az építkezés tehát befejeződik, májusban átadásra kerül a felújított iskola, az ünnepélyes átadóra azonban a járványhelyzetre való tekintettel a tervek szerint szeptember elején kerülhet sor. 2022-ben pedig már itt kap helyet az iskola első gimnáziumi évfolyama is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek