2 évnél régebbi cikk

Nikolics négy gólra Szabó József Vidi-rekordjától
·Sportrekord·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
Nikolics négy gólra Szabó József Vidi-rekordjától
·Sportrekord·Utolsó frissítés: undefined

A DVTK ellen 4-0-s győzelemmel zárta a 2020/2021-es szezont a MOL Fehérvár FC. A kieső diósgyőriek elleni sikerből két góllal vette ki a részét Nikolics Nemanja, aki már csak négy gólra van Szabó József klubrekordjától.

A MOL Fehérvár FC keserédes szezonzárót tartott a DVTK vendégeként. A piros-kékek 4-0-ra ugyan nyertek a már az utolsó forduló előtt kieső borsodi alakulat otthonában, ez a győzelem azonban csak apró gyógyír a fájó sebekre: a szezont nagy tervekkel kezdő sóstóiak a bajnokságban csak a bronzérmet érték el, míg a Magyar Kupa döntőjét elveszítették az Újpest ellen.

A DVTK legyőzéséből két góllal vette ki a részét Nikolics Nemanja, igaz, összejöhetett volna a mesterhármas is, Niko azonban büntetőt rontott az első félidőben. Ezzel együtt a fehérvári csatár fontos lépést tett egy klubrekord megdöntése felé, amelyre már azonban csak az új idényben, a 2021/2022-es kiírásban kerülhet sor.

A MOL Fehérvár FC klubtörténetének legeredményesebb gólszerzője Szabó József, az 1984/1985-ös ezüstös UEFA-kupa-menetelés egyik hőse 111 gólt szerzett bajnoki mérkőzésen az akkor még Videoton SC néven versenyző fehérvári klub mezében. Nikolics Nemanja a DVTK elleni duplájával 107-re növelte fehérvári bajnoki találatai számát, így az új idényben már csak négy találatra lesz szüksége ahhoz, hogy befogja a legendás kilencest, Szabó Józsefet.

  1. Szabó József 111 gól (1977-1987)
  2. Nikolics Nemanja 107 gól (2010-napjainkig)
  3. Tiber László 78 gól (1971-1982)
  4. Karsai László 71 gól (1968-1981)
  5. Burcsa Győző 67 gól (1977-1985)

Addig azért még akad dolga bőven Nikolicsnak, a támadó tagja az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretének. Mivel Marco Rossi szövetségi kapitány rendszeresen számol a fehérvári klub gólvágójával, így szinte biztosan ott lesz a neve a szűkebb keretben is. Aztán az Eb után jöhet az a négyes a hazai bajnokság új idényében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek